Υβριδικό το επόμενο Subaru WRX STI;

Με υβριδικό σύστημα, για υψηλή ισχύ και παράλληλα, χαμηλές εκπομπές ρύπων, θα έρθει το επόμενο WRX STI.
To 2017 αναμένουμε τη νέα γενιά του κορυφαίου Subaru WRX STI και πλέον, η ιαπωνική φίρμα μας ετοιμάζει ένα νέο υβριδικό σύστημα για το κορυφαίο της μοντέλο, που θα συνδυάζει υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση.

Αισθητικά, το νέο Subaru WRX STI θα βασιστεί πάνω στο
πρωτότυπο Impreza Sedan της έκθεσης του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το επόμενο Subaru WRX STI θα φορά μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2λιτρου turbo 4κύλινδρου boxer κινητήρα της εταιρείας, ο οποίος θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία για την αποθήκευση ενέργειας.

Στόχος της Subaru με την προσθήκη υβριδικού συστήματος κίνησης, είναι το επόμενο WRX STI να συνεχίζει να έχει κορυφαία απόδοση (περί τους 320 ίππους), αλλά την ίδια στιγμή να επιτυγχάνει μειωμένες εκπομπές ρύπων και χαμηλότερη κατανάλωση.

Στο πεδίο της μετάδοσης της κίνησης, είναι σίγουρο ότι το νέο σύστημα κίνησης του «καυτού» μοντέλου της Subaru θα διαθέτει διπλού συμπλέκτη 6τάχυτο κιβώτιο, που θα στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης, το επόμενο WRX STI θα παραμείνει 4θυρο και θα έχει και πάλι επιθετική εμφάνιση. Συνολικά, αισθητικά θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Impreza, την οποία μας έδειξε τον περασμένο μήνα η Subaru σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Πηγή: Motoring
TAG