Νέο ηλεκτρικό SUV από τη Mercedes το 2018

Με βάση τη μεσαία GLC θα παρουσιαστεί σε 2 χρόνια το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes.
Βασισμένο πάνω στη νέα GLC, η Mercedes ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό SUV/Crossover, το οποίο θα ονομαστεί «ELC», θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες για την κίνησή του και θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Mercedes ELC θα λανσαριστεί το 2018 και θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της ηλκετροκίνησης.

Το σύστημα κίνησής της θα αποτελείται από 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, το οποίο θα αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Η συνολική ισχύς αναμένεται να φθάνει τους 540 ίππους, έχοντας αυτονομία κίνησης κοντά στα 400 χιλιόμετρα.

Η νέα Mercedes ELC θα βασιστεί πάνω στη μεσαία GLC, με αρκετά αλλαγμένη σχεδίαση, που θα προβάλει και τον high-tech χαρακτήρα της επιλογής. Παράλληλα, αρκετά βελτιωμένη θα είναι και η αεροδυναμική του αμαξώματος, ώστε να υποβοηθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η αυτονομία κίνησης.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της νέας ELC, αναμένεται να ξεχωρίζει η διάθεση του πρώτου ασύρματου συστήματος φόρτισης των μπαταριών της, το οποίο πιθανότατα θα διατίθεται ως έξτρα επιλογή έναντι της φόρτισης από πρίζα (με καλώδιο) υψηλής τάσεως.

Πηγή: Autobild
TAG