Διπλή επίθεση από Cadillac και Chevrolet στα SUV/Crossover

Το ολοκαίνουργιο XT5, θα πλαισιωθεί σύντομα από ένα μικρότερο SUV/Crossover στη γκάμα της Cadillac.
Την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση της κατηγορίας των SUV και Crossover θέλει να εκμεταλλευτεί η GM, φέρνοντας στο άμεσο μέλλον περισσότερα νέα μοντέλα του είδους τόσο από την Cadillac, όσο και από τη Chevrolet.

Πάνω από το εικονιζόμενο Equinox θα τοποθετηθεί
το νέο SUV που ετοιμάζει και η Chevrolet.
Αυτή τη στιγμή η Cadillac έχει τρία SUV και Crossover στη γκάμα της, το μεσαίο SRX, το μεγάλο και πολυτελές Escalade, αλλά και το επίσης μεγάλο XT5, που ανταγωνίζεται τη BMW X5 και τη Mercedes GLE. Σύντομα όμως, οι Αμερικανοί θα προσθέσουν ένα νέο μοντέλο στη γκάμα τους, με αρκετά μικρότερες διαστάσεις, που θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Mercedes GLA και το Infiniti QX30.

Η Chevrolet από την πλευρά της, που ήδη έχει στη γκάμα της 5 SUV/Crossover μοντέλα, θα αποκτήσει ένα ακόμη νέο SUV, που θα τοποθετηθεί μεταξύ του μεσαίου Equinox και του μεγάλου Traverse. Το αυτοκίνητο αυτό θα βασιστεί πάνω στο XT5 της Cadillac και θα έχει 7θέσιο εσωτερικό.

Μέσω των νέων αυτών SUV, στόχος της GM είναι όχι μόνο να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των Η.Π.Α., αλλά και να κερδίσει μερίδια στην Κίνα, όπου τα SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
TAG