Στο Ντιτρόιτ το νέο Chevrolet Cruze

Όμορφες γραμμές και μεγάλο μεταξόνιο, με αντίστοιχα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 524 λτ. για το νέο Chevrolt Cruze.
Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που ξεκινά την Τρίτη, η Chevrolet θα μας δείξει τη 2η γενιά του 5θυρου Cruze, που έρχεται πιο μοντέρνο και σπορτίφ σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Η νέα πλατφόρμα στην οποία βασίζεται, μειώνει
το βάρος και βελτιώνει την ακαμψία του Cruze.
Η Chevrolet μπορεί πλέον να αποτελεί παρελθόν από την Ευρώπη, όμως η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει νέα μοντέλα στις υπόλοιπες αγορές και ιδίως στη μητρική των Η.Π.Α.

Έτσι λοιπόν, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει στο Ντιτρόιτ τη 2η γενιά του 5θυρου Cruze, που βασίζεται μεν στο αντίστοιχο 4θυρο μοντέλο, όμως το αμάξωμά του είναι σαφώς πιο μοντέρνο και σπορτίφ, παραπέμποντας και σε κουπέ μοντέλα.

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι η νεότερη έκδοση του
1,4 turbo βενζινοκινητήρα της GM μαζί με σύστημα start/stop.
Στα χαρακτηριστικά του νέου 5θυρου Cruze ξεχωρίζει και το μακρύ μεταξόνιο των 2,7 μέτρων, που εγγυάται πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό. Πολύ μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ, αφού η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 524 λίτρα, τοποθετώντας το κοντά στην κορυφή της κατηγορίας.

Στο τεχνικό κομμάτι, το Cruze βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, με καλύτερη ακαμψία και λιγότερο βάρος, κάτι που συμβάλει και στη γενική μείωση του βάρους του κατά 91 κιλά. Παράλληλα, το πάτωμα αυτό προσφέρει διαφορετική πίσω ανάρτηση στις πιο ακριβές εκδόσεις, με το σύνδεσμο Watt που γνωρίζουμε από το Opel Astra ή «Z-Link» όπως τον ονομάζει η Chevrolet, για καλύτερο συνδυασμό άνεσης και σταθερότητας.

Στο πεδίο του κινητήρα τέλος, η Chevrolet ανακοινώνει ότι θα δούμε το νεότερο, άμεσου ψεκασμού 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα με σύστημα start/stop, χωρίς προς το παρόν να δίνει στη δημοσιότητα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. 
TAG