Επίδειξη τεχνολογίας από την McLaren 675LT JVCKENWOOD

Η νέα McLaren 675LT JVCKENWOOD μας αποκαλύπτει το μέλλον για τα εσωτερικά των αυτοκινήτων της εταιρείας.
Εξελιγμένη σε συνεργασία της McLaren με τη JVC, ιδιοκτήτρια της JVC και της Kenwood, η πρωτότυπη McLaren 675LT JVCKENWOOD χαρακτηρίζεται από το γυμνό εσωτερικό της, που κρύβει μια σειρά από προηγμένα Συστήματα τεχνολογίας στη θέση των παραδοσιακών διακοπτών, χειριστηρίων, οθονών κ.ο.κ.

Από την καμπίνα απουσιάζουν διακόπτες, χειριστήρια κ.ο.κ.,
αφού τα πάντα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές προβολές.
Ουσιαστικά, η εξέλιξη της νέας πρωτότυπης McLaren έγινε με στόχο τη συνολική μείωση του βάρους της, μέσω της αντικατάστασης πολλών εκ των εσωτερικών της τμημάτων, με μια σειρά από νέα συστήματα τεχνολογίας, που μέσω καμερών δίνουν όλες τις πληροφορίες στον οδηγό.

Έτσι, το ταμπλό έχει γυμνώσει πλήρως από διακόπτες, οθόνες, πίνακα οργάνων κ.ο.κ., αφού όλα προβάλλονται πάνω στο παρμπρίζ μπροστά στον οδηγό, μέσω ενός εξελιγμένου Head-Up Display. Ο οδηγός, χειρίζεται τα πάντα μέσω της υιοθέτησης μιας διαφοροποιημένης εκδοχής του αγωνιστικού τιμονιού της McLaren P1 GTR.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από το ειδικά διασκευασμένο
αγωνιστικό τιμόνι, που προέρχεται από την McLaren P1 GTR.
Το πρωτότυπο δεν διαθέτει επίσης εξωτερικούς καθρέπτες, αφού δύο μικρές πλαϊνές κάμερες τοποθετημένες σε ειδικούς αεροδυναμικούς βραχίονες, μαζί με μια ακόμη πίσω κάμερα, φροντίζουν να προβάλλουν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, στη ψηφιακή οθόνη που υπάρχει στη θέση του παραδοσιακού εσωτερικού καθρέπτη.

Φυσικά, περαιτέρω στοιχεία δεν δόθηκαν από τη McLaren κατά την αποκάλυψη της 675LT JVCKENWOOD στην Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας της περασμένης εβδομάδας για το πρωτότυπο, ωστόσο είναι σίγουρα ότι κάποια από αυτά τα συστήματα θα τα δούμε σταδιακά στα αυτοκίνητα της εταιρείας.
TAG