Νέο Opel GT με 1.000άρη turbo 145 ίππων και πίσω κίνηση!

Η Opel αποκάλυψε το ποιόν του πρωτότυπου GT που θα μας δείξει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, μέσω του οποίου μας αποκαλύπτει και την πρόθεσή της να επαναφέρει στη γκάμα της ένα πισωκίνητο σπορ κουπέ compact διαστάσεων.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του νέου γερμανικού πρωτότυπου, αποτελεί το χαμηλωμένο αμάξωμά του με το μακρύ καπό και την καμπίνα που είναι τραβηγμένη όσο το δυνατόν πιο προς τα πίσω.

Επίσης, στην ιδιαιτερότητα της εικόνας του συμβάλουν και οι πολύ μεγάλες πλαϊνές του πόρτες, με άνοιγμα που ξεκινά από πολύ μπροστά και καταλήγει πάνω στην κεκλιμένη οροφή. Μάλιστα, για το άνοιγμά τους, το μόνο που απαιτείται είναι το πάτημα ενός touchpad πάνω στην κόκκινη γραμμή της οροφής.

Ξεχωρίζει και η απουσία των πλαϊνών καθρεπτών, αφού υπάρχουν ειδικές κάμερες πίσω από τους τροχούς, που προβάλουν συνεχώς την εικόνα τους σε δύο οθόνες στα αριστερά και δεξιά της καμπίνας.

Άκρως ενδιαφέρον έχει και η επιλογή κινητήρα, αφού κάτω από το καπό συναντούμε μια πουσαρισμένη έκδοση του 3κύλινδρου 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα της Opel, με 145 ίππους ισχύος και 205 Nm ροπής.

Η δύναμη στέλνεται στους πίσω τροχούς και σε συνδυασμό με το βάρος που είναι κάτω από 1.000 κιλά, το Opel GT απαιτεί λιγότερα από 8,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα.
TAG