Η Toyota στην πρώτη θέση των πωλήσεων όλου του κόσμου!

Για 4η συνεχή χρονιά η Toyota είναι η πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία της υφηλίου, κερδίζοντας και το 2015 κατά κράτος τη VW, η οποία πλήρωσε τα σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της.

Η επίσημη ανακοίνωση της Toyota αναφέρει ότι το 2015 η εταιρεία έκλεισε με 10.151.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, ένα νούμερο που της δίνει την πρώτη θέση των πωλήσεων για την περασμένη χρονιά, έναντι των 9,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πούλησε η δεύτερη VW.

Με αυτό τον τρόπο λήγει η μεγάλη ιαπωνο-γερμανική κόντρα του 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου και μέχρι και τον Αύγουστο, η VW προηγούνταν της Toyota, ωστόσο το ξεσκέπασμα των σκανδάλων με τις εκπομπές ρύπων του VW Group τον ίδιο μήνα, έμελλε τελικά να κόψει πωλήσεις, αλλά και την πρωτιά της γερμανικής μάρκας στις πωλήσεις του έτους.

Πάντως, και οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου δεν κατάφεραν το 2015 να αποφύγουν την πτώση στις πωλήσεις τους, αφού της Toyota το νούμερο είναι μειωμένο κατά 0,8% σε σχέση με αυτό του 2014, ενώ η VW είχε πτώση 2,0% την περασμένη χρονιά.

Πολύ κοντά στους δύο πρώτους βρέθηκε και η άλλοτε κραταιά GM, η οποία έκλεισε το 2015 στην τρίτη θέση με πωλήσεις 9,8 εκατομμυρίων οχημάτων και αύξηση 0,2% σε σχέση με το 2014. 
TAG