Αποκάλυψη της νέας Porsche 718 Boxster!

Με νέους 4κύλινδρους turbo κινητήρες 300 και 350 ίππων παρουσιάστηκε η Porsche 718 Boxster.
Η Porsche αποκάλυψε επίσημα τη νέα 718 Boxster, η οποία αποτελεί την ανανεωμένη εκδοχή της Boxster, αλλά και παράλληλα, την πρώτη στην ιστορία με 4κύλινδρους turbo κινητήρες.

Η σχεδίαση της 718 Boxster έχει πολλές αλλαγές έναντι
της Boxster, που της δίνουν μια πιο δυναμική παρουσία.
Με τη συμπλήρωση ακριβώς 20 χρονών από την πρώτη Boxster, η Porsche αλλάζει την ονομασία του μικρότερου μοντέλου της και πλέον, στην ανανεωμένη εκδοχή της 3ης γενιάς του, το μετονομάζει σε «718 Boxster».

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, το 718 προέρχεται από την αγωνιστική Porsche 718 της δεκαετίας του '70, η οποία έφερε 4κύλινδρο κινητήρα 142 ίππων και είχε στο παλμαρέ της πολλές επιτυχίες στους αγώνες.

Πλέον, η νέα Porsche 718 Boxster, εκτός από την ονομασία, μας φέρνει και μια ακόμη αλλαγή, αφού είναι η πρώτη Boxster με 4κύλινδρους κινητήρες σε εν σειρά διάταξη, έναντι των 6κύλινδρων των προηγούμενων.
Οι νέοι κινητήρες προσφέρουν πολύ γρήγορες επιδόσεις, με την
718 Boxster S να απαιτεί μόνο 4,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για ολοκαίνουργια μοτέρ με turbo, σε έκδοση 2,0 και 2,5 λίτρων, με απόδοση 300 (718 Boxster) και 350 (718 Boxster S) ίππων αντίστοιχα. Η ροπή είναι 380 και 420 Nm , ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Porsche 718 Boxster απαιτεί 4,7 δευτερόλεπτα, με την 718 Boxster S να ρίχνει περαιτέρω το χρόνο στα 4,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 275 και 285 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Και οι δύο παραπάνω εκδόσεις συνδυάζονται ως στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ διαθέσιμο είναι και το αναβαθμισμένο PDK διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας, με ειδική λειτουργία cruising, που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης.

Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, η οποία έχει επαναρυθμιστεί για να συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις των πιο ελαφριών κινητήρων, αλλά και στο τιμόνι, με νέα ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση η οποία σύμφωνα με την Porsche, είναι 10% πιο άμεση από πριν.

Το εσωτερικό φέρει μικρότερες αλλαγές, παραμένοντας
σπορτίφ και φυσικά, άκρως ποιοτικό.
Σχεδιαστικά, υπάρχουν επίσης αρκετές αλλαγές, που δίνουν στο αμάξωμα της 718 Boxster μια πιο δυναμική παρουσία έναντι της προ-ανανέωσης Boxster. Ξεχωρίζουμε τα νέα φωτιστικά και τον καινούργιο προφυλακτήρα εμπρός, τα νέα πλευρικά σπόιλερ, αλλά και τα επίσης πιο εμφατικά πίσω φωτιστικά με τον τονισμένο νέο προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό, η 718 Boxster φέρει ένα νέο τιμόνι, αλλά και την νέα γενιά του Συστήματος infotainment της Porsche, με καινούργια οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμά της, η νέα Porsche 718 Boxster θα είναι διαθέσιμη στις Ευρωπαϊκές αγορές από τις 30 Απριλίου.
TAG