Η Renault-Nissan θα φέρει τουλάχιστον 10 νέα αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2020

Πάνω στο εικονιζόμενο πρωτότυπο IDS θα βασιστεί το επόμενο Nissan LEAF, που θα φέρει συστήματα αυτόνομης οδήγησης.
Με επίσημες δηλώσεις του Προέδρου της Renault-Nissan κ. Κάρλος Γκον, η γαλλο-ιαπωνική συμμαχία επιβεβαίωσε ότι μέσα στην επόμενη 4ετία θα παρουσιάσει τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ήδη η Nissan δοκιμάζει την αυτόνομη τεχνολογία
πάνω σε ειδικά διασκευασμένα τωρινά LEAF.
Τα νέα αυτόνομα μοντέλα της Renault και της Nissan θα διατεθούν στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και την Κίνα και ανάμεσά τους θα περιλαμβάνονται τόσο πιο ακριβές επιλογές, όσο και αυτοκίνητα που θα απευθυνθούν προς το ευρύ αγοραστικό κοινό.

Παρότι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα, είναι σίγουρο ότι ένα από αυτά θα είναι το επόμενο ηλεκτρικό Nissan LEAF, που θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο IDS του Τόκιο, το οποίο έφερε διάφορα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Μάλιστα, σαν ένα πρώτο βήμα, από τη φετινή χρονιά η Renault-Nissan θα λανσάρει ένα νέο σύστημα που θα διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να κρατά το τιμόνι, ενώ το 2018 θα μπει στην παραγωγή και η εξελιγμένη εκδοχή του, που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο αυτόνομα να αλλάζει λωρίδες και να αποφεύγει εμπόδια στον αυτοκινητόδρομο.

Το 2020, η περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος αυτού, θα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να περνά από διασταυρώσεις και να κινείται μέσα στην καθημερινή κίνηση χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.
TAG