Επίσημη παρουσίαση του νέου Audi h-tron quattro

Το Audi h-tron quattro μας αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για ένα νέο υδρογονοκίνητο crossover στο άμεσο μέλλον.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που σας είχαμε γράψει πριν από σχεδόν 1 μήνα, η Audi παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο υδρογονοκίνητο h-tron quattro με 272 ίππους και κατανάλωση απλό... νεράκι!

Για την κίνηση του νέου Audi h-tron quattro υπεύθυνοι είναι
δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 272 ίππων.
Το πρωτότυπο Audi h-tron quattro του Ντιτρόιτ βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο e-tron quattro της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με μικροαλλαγές κυρίως στη σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος, high-tech εσωτερικό και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, το πρωτότυπο στηρίζεται πάνω στην καινούργια MLB Evo πλατφόρμα της Audi, ίδια με αυτή του νέου Audi Q7, έχοντας μήκος 4,88 μέτρων, πλάτος 1,93 μέτρων και ύψος 1,54 μέτρων.

Το εσωτερικό του πρωτότυπου ξεχωρίζει
για τις high-tech οθόνες που διαθέτει.
Για την κίνηση του Audi h-tron quattro υπεύθυνοι είναι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον εμπρός άξονα με 122 ίππους και ένας στον πίσω άξονα με 190 ίππους. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 272 ίππους και το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε χρόνο κάτω από 7,0 δλ.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Audi h-tron quattro αντλούν δύναμη από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (μέγιστη παρεχόμενη ισχύ 150 ίππων), που υποβοηθούνται ανά διαστήματα και από μια μπαταρία που μπορεί να παράσχει 136 ίππους ισχύος.

Για το γέμισμα του ρεζερβουάρ με υδρογόνο, το πρωτότυπο απαιτεί μόλις 4 λεπτά, με τη συνολική του αυτονομία με ένα μόνο γέμισμα να μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 600 χιλιόμετρα.
TAG