Η VW βάζει στην παραγωγή το πρωτότυπο Budd-e

Το 2020 θα δούμε στην παραγωγή το ηλεκτρικό πρωτότυπο Budd-e της VW.
Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή του ηλεκτρικού πρωτότυπου Budd-e που μας έδειξε η VW στην Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας στις αρχές του μήνα, με την άφιξη του νέου μοντέλου να αναμένεται το 2020.

Το πρωτότυπο βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB
και φέρει 2 ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 306 ίππων.
Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο Dr. Volkmar Tanneberger, o Υπεύθυνος του τμήματος Ηλεκτρονικών της VW, μιλώντας σε μέσο του εξωτερικού.

«Το μοντέλο παραγωγής θα μοιάζει πολύ στο πρωτότυπο και θα χτιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης», αποκάλυψε ο κ. Tanneberger, θέτοντας χρονικά το λανσάρισμά του σε 4 χρόνια περίπου από σήμερα.

Θυμίζουμε ότι το πρωτότυπο Budd-e έφερε για την κίνησή του δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, συνολικής απόδοσης 306 ίππων. Η αυτονομία κίνησης του πρωτότυπου ήταν 533 χιλιόμετρα, με μια πλήρη φόρτιση.

Ενδιαφέρον έχει τέλος το γεγονός, ότι την ίδια MEB πλατφόρμα του Budd-e θα την πάρουν και άλλες μάρκες του Group VW, με την Audi να χτίζει πάνω της το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, το νέο Audi A2, που αναμένεται να έρθει με διάφορες επιλογές ηλεκτρικής κίνησης.

Πηγή: CAR Magazine
TAG