Ξεκινούν οι ανακλήσεις για τα «πειραγμένα» VW!

To pick-up Amarok είναι το πρώτο diesel VW με «πειραγμένο» λογισμικό που θα ανακληθεί.
Η VW πήρε επίσημα την έγκριση για να ξεκινήσει τις πρώτες ανακλήσεις στην Ευρώπη για τα diesel μοντέλα της με το «πειραγμένο» λογισμικό, που μείωνε τις εκπομπές NOx τους και τις έδειχνε χαμηλότερες από το κανονικό.

Μετά το Amarok, σειρά στο πρόγραμμα ανάκλησης της VW
παίρνει το προηγούμενο Passat 2,0 TDI.
Το πρώτο μοντέλο για το οποίο θα ξεκινήσει η ανάκληση που λύνει το πρόβλημα, είναι το pick-up VW Amarok με τον 2λιτρο TDI κινητήρα της σειράς ΕΑ 189, για τον οποίο απαιτείται μόνο, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, ένα update στον εγκέφαλο.

Μάλιστα, η VW έχει διαβεβαιώσει ήδη ότι δεν θα υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοση ή την κατανάλωση του κινητήρα αυτού μετά το update.

Αμέσως μετά το Amarok θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου η ανάκληση για το VW Passat με τον ίδιο 2λιτρο TDI κινητήρα, ενώ σειρά θα πάρουν και τα υπόλοιπα μοντέλα του VW Group (Audi, SEAT, Skoda, VW) με τον κινητήρα αυτό, που έχουν το «πειραγμένο» λογισμικό.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι ανακλήσεις για τα αυτοκίνητα αυτά, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς φθάνουν τα 5.200.000, θα διαρκέσουν 1 χρόνο.

Όμως, οι ανακλήσεις των diesel VW δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού στο β' τρίμηνο του έτους θα ακολουθήσουν και οι ανακλήσεις 300.000 αυτοκίνητων με τον 1,2 λτ. TDI πετρελαιοκινητήρα, που έχουν το ίδιο λογισμικό.

Σειρά θα πάρουν από το γ' τρίμηνο του έτους τα 3.000.000 diesel μοντέλα με το «πειραγμένο» λογισμικό στο 1,6 TDI κινητήρα τους, ολοκληρώνοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάκλησης στην ιστορία της Ευρωπαϊκής αυτοκίνησης.

Πηγή: Automotive News Europe
TAG