Επιστροφή στην παραγωγή μετά από 33 χρόνια για τη DeLorean DMC-12

Η... διαστημική DeLorean DMC-12 μπαίνει ξανά στην παραγωγή, μετά το τέλος της στις αρχές του 1983.
Η DeLorean DMC-12 ήταν ένα... διαστημικό αυτοκίνητο για την εποχή της στις αρχές της δεκαετίας του '80, εξ ου και η συμμετοχή της στο επιτυχημένο φιλμ «Επιστροφή στο μέλλον». Πλέον όμως, 33 χρόνια αργότερα μετά το τέλος της παραγωγής της, η DMC-12 θα μπει ξανά στην παραγωγή, χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με το original μοντέλο.

Η εταιρεία «DeLorean Motor Company» θα κατασκευάσει
αρχικά 300 νέες DMC-12, σε τιμές κάτω από 100.000 δολάρια.
Για την παραγωγή της DMC-12 υπεύθυνη θα είναι η εταιρεία «DeLoren Motor Company», που ίδρυσε το 1995 ο Βρετανός επιχειρηματίας Stephen Wynne, η οποία δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την εταιρεία του John DeLorean που κατασκεύαζε τις πρώτες DMC-12.

Ο Βρετανός, πήρε μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών την έγκριση κατασκευής αυτοκινήτων και πλέον, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η εταιρεία του στο Texas είναι έτοιμη να κατασκευάσει 300 νέες DeLorean σε τιμές κάτω από 100.000 δολάρια.

Τα αυτοκίνητα θα είναι πιστά των original, αφού ο κ. Wynne ήδη από το 1995 είχε ξεκινήσει να φτιάχνει παλαιότερες DeLorean και να τις πουλά, ενώ έχει βρει και πολλούς από τους αρχικούς προμηθευτές.

Θυμίζουμε, ότι η DMC-12 ξεκίνησε την πορεία της το 1981, οφείλοντας τη φουτουριστική της παρουσία στο διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro. Διέθετε πλαϊνές πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω, κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος και άβαφο αμάξωμα.

Η DMC-12 έχει ιδιαίτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στην τριλογία των ταινιών «Επιστροφή στο μέλλον» (Back to the Future) κάτι που ωστόσο δεν βοήθησε τη μακροζωία της αφού λόγω οικονομικών προβλημάτων η DeLorean οδηγήθηκε σε πτώχευση στις αρχές του 1983, μετά την κατασκευή σχεδόν 9.000 DMC-12.
TAG