Με 367 άλογα η νέα Mercedes-AMG C 43 Coupe

Η AMG δημιουργεί μια νέα σπορ έκδοση της Mercedes C-Class Coupe, με τη νέα Mercedes-AMG 43 Coupe να ετοιμάζεται για να κάνει την επόμενη εβδομάδα το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης, ώστε να τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την 63 Coupe.

Το μοτέρ της νέας 43 Coupe είναι ένας 3λιτρος V6 βενζινοκινητήρας με διπλά turbo και 367 άλογα ισχύος (έναντι του 4λιτρου V8 των 476 ίππων της 63), ο οποίος συνδυάζεται με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αλλά και με τετρακίνηση 4MATIC της Mercedes, που στέλνει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς (μοίρασμα: 31:69 εμπρός:πίσω).

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Mercedes υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Απέναντί της, η 63 Coupe έχει γρηγορότερο κατά 0,7 δλ. 0-100 χλμ./ώρα και ίδια τελική.

Πάντως, οι Γερμανοί υπόσχονται ότι πολλές από τις σπορ ρυθμίσεις και επεμβάσεις της 63 Coupe δανείζονται και στη νέα μικρότερη Mercedes-AMG 43 Coupe, όπως μεταξύ άλλων η ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση RIDE CONTROL, το τιμόνι, αλλά και πολλά από τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής των αναρτήσεων. Υπάρχει επίσης και ενισχυμένο σύστημα φρένων, με μεγάλους δίσκους, εμπρός διάτρητους.

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes-AMG 43 Coupe ξεχωρίζει με τους πιο σπορ προφυλακτήρες, τη μαύρη πίσω αεροτομή, τις 18 ιντσών ζάντες της AMG και τους μαύρους καθρέπτες. Στο εσωτερικό, συναντούμε ένα σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, μπάκετ καθίσματα με δέρμα και κόκκινες ραφές, αλλά και «μεταλλικές» επενδύσεις σε διάφορα τμήματα.
TAG