Ξεκινούν οι πωλήσεις του νέου Audi S4 των 354 ίππων (+video)

Η Audi ανακοίνωσε επίσημα το ξεκίνημα της διάθεσης της νέας γενιάς του Audi S4, της πιο σπορ δηλαδή έκδοσης του νέου A4, η οποία έρχεται με 3λιτρο TFSI V6 βενζινοκινητήρα 354 ίππων και άκρως «καυτές» επιδόσεις.

Το νέο Audi S4 διατίθεται σε δύο αμαξώματα, το σεντάν και το στέισον (Avant). Στην πρώτη περίπτωση, το 3λιτρο TFSI V6 μοτέρ των 354 ίππων, απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα μόνο 4,7 δλ., ενώ στο στέισον ο αντίστοιχος χρόνος είναι 4,9 δλ. Η τελική ταχύτητα σε αμφότερες τις επιλογές περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Για τη μετάδοση της ισχύος υπεύθυνο είναι ένα 8τάχυτο tiptronic αυτόματο κιβώτιο, που συνδυάζεται με τη μόνιμη τετρακίνηση quattro, για να στείλει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

Αισθητικά, το αμάξωμα των Audi S4 και S4 Avant γίνεται πιο επιθετικό, αποκτώντας πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, νέες πολυάκτινες ζάντες 18 ιντσών, πλαϊνά σπόιλερ και ασημί καλύμματα καθρεπτών. Παράλληλα, ενισχυμένα είναι και τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με ταπετσαρία που συνδυάζει δέρμα με αλκαντάρα, αλλά και το 3άκτινο δερμάτινο σπορ τιμόνι. Η Audi διαθέτει επίσης το κορυφαίο σύστημα infotainment MMI Navigation Plus με διακόπτη MMI touch και οθόνη 8,3 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του, το νέο Audi S4 κοστίζει 59.300 ευρώ στη Γερμανία, ενώ το S4 Avant έχει κόστος 61.150 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Δείτε το επίσημο video του νέου Audi S4.

                    
TAG