Δεν θα γίνει τελικά στα Σκόπια το νέο εργοστάσιο της Aston Martin!

Την Ουαλία επέλεξε τελικά η Aston Martin, για να δημιουργήσει το νέο της εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται η DBX.
Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Aston Martin αποκάλυψε ότι η τοποθεσία του νέου της εργοστασίου όπου θα κατασκευάζεται το πρώτο crossover μοντέλο της θα είναι τελικά η Ουαλία, η οποία επιλέχθηκε μεταξύ 19 διαφορετικών σημείων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια.

Η νέα DBX θα βασιστεί πάνω στο εικονιζόμενο ομώνυμο
πρωτότυπο, με την κατασκευή της να ξεκινά το 2020.
Με τον τρόπο αυτό η Aston Martin δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον τόπο καταγωγής της, τη Μεγάλη Βρετανία, με την τοποθεσία που τελικά επιλέχθηκε στο St. Athan της Ουαλίας, να περιλαμβάνει και κτίρια του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, τα οποία θα διασκευαστούν και μαζί με μια σειρά από άλλα νέα κτίσματα, θα αποτελέσουν τμήμα του νέου εργοστασίου.

Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2017, ώστε το 2020 να ξεκινήσει κανονικά η παραγωγή του νέου crossover της Aston Martin, που θα ονομαστεί «DBX». Συνολικά, το νέο εργοστάσιο αναμένεται να προσφέρει στην τοπική κοινωνία σχεδόν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, που μπορούν να αυξηθούν κατά 3.000 στο άμεσο μέλλον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτησε την απόφαση της Aston Martin για το νέο εργοστάσιο, τονίζοντας τη σημασία της ψήφου εμπιστοσύνης που δίνει η εταιρεία στη βρετανική οικονομία. 
TAG