Από 7.100 ευρώ το νέο μικρό crossover Lada XRAY

Σε αρκετά χαμηλές τιμές θα ξεκινήσει η διάθεση του νέου μικρού crossover Lada XRAY στη Ρωσία στα μέσα Φεβρουαρίου.
H Lada ανακοίνωσε τις επίσημες τιμές του νέου της μικρού crossover XRAY, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Ρωσία στις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας κόστος από 7.100 ευρώ για την έκδοση με τον 1,6 λτ. βενζινοκινητήρα των 110 ίππων.

H σχεδίαση του νέου μικρού crossover της Lada είναι γεμάτη
καμπύλες και χαρακτηρίζεται αρκετά σύγχρονη.
Το XRAY είναι το δεύτερο μοντέλο της νέας γενιάς προϊόντων της Lada που θα ξεκινήσει να διατίθεται και στην Ευρώπη, μετά το μικρό σεντάν Lada Vesta. Όπως και το Vesta, έτσι και το XRAY βασίζεται πάνω στο ίδιο πάτωμα B0 της Renault, που γνωρίζουμε από τα Dacia Sandero και Sandero Stepway.

Στα χαρακτηριστικά του νέο Lada XRAY ξεχωρίζουν το σύγχρονο εξωτερικό του design, που αποτελεί δημιουργία του βρετανού Στιβ Μάτιν, πρώην σχεδιαστή της Mercedes και αρχισχεδιαστή της Volvo, αλλά και το αντίστοιχα σύγχρονο εσωτερικό του.

Το εσωτερικό είναι λιτό, όμως η σχεδίαση είναι σύγχρονη,
με στοιχεία όπως η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.
Οι κινητήρες του, είναι μοτέρ βενζίνης 1,6 λίτρων με 110 ίππους και 1,8 λίτρων επίσης βενζινοκινητήρας με 125 ίππους και αυτόματο κιβώτιο. Στα μοντέλα που θα εξαχθούν εκτός Ρωσίας στην Ευρώπη, θα δούμε τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα των 115 ίππων του Dacia Duster.

Από πλευράς τιμής, στη Ρωσία η αρχική έκδοση με τον 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα θα κοστίζει από 7.100 ευρώ με στάνταρ 2 αερόσακους, ESP, Hill Start Assist, ηχοσύστημα, LED φώτα ημέρας, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.λπ.  Η έκδοση με τον ισχυρότερο 1.800άρη κινητήρα κοστίζει από 7.800 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τέλος σε ποιες άλλες αγορές θα το δούμε, η Lada θα προσφέρει σίγουρα το XRAY στη Γερμανία και πιθανότατα και στη Γαλλία, σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές. Για την υπόλοιπη Ευρώπη, θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
TAG