Η Alfa Romeo Disco Volante Spider της Carrozzeria Touring Superleggera είναι μια τετράτροχη καλλονή!

Η νέα Alfa Romeo Disco Volante Spyder της Carrozzeria Touring Superleggera είναι ένα μοναδικό συλλεκτικό δημιούργημα.
Ο ιστορικός ιταλικός οίκος Carrozzeria Touring Superleggera γιορτάζει φέτος 90 χρόνια παρουσίας και παρουσιάζει την εκπληκτικής ομορφιάς Alfa Romeo Disco Volante Spider, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 7 μονάδες, αποκτώντας έναν super συλλεκτικό χαρακτήρα.

To αμάξωμα αποτελεί μια σχεδιαστική εξέλιξη της
Alfa Romeo Disco Volante Spider του παρελθόντος.
Η νέα Disco Volante Spider βασίζεται πάνω στην κλειστή Alfa Romeo Disco Volante που φτιάχνει η Carrozzeria Touring Superleggera από το 2013 και όπως και αυτή, έτσι και η νέα «ανοικτή» έκδοση αναβιώνει το όνομα του ιστορικού πρωτότυπου αγωνιστικού Alfa Romeo Disco Volante, που έφτιαξε η Carrozzeria Touring στις αρχές της δεκαετίας του '50.

Το εσωτερικό προέρχεται από την Alfa Romeo 8C Spider
και φέρει ακόμη περισσότερα στοιχεία πολυτέλειας.
Στο σήμερα, το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη της νέας Disco Volante Spider έρχονται από την Alfa Romeo 8C Spider, ενώ η δύο τμημάτων αφαιρούμενη σκληρή οροφή προέρχεται από την νέα Alfa Romeo 4C. Κάθε ένα εκ των τμημάτων έχει βάρος μόνο 3,5 κιλά και μπορεί να αποθηκευθεί κάτω από το δάπεδο του πίσω χώρου αποσκευών.

Παράλληλα, για την κατασκευή του αυτοκινήτου, η Carrozzeria Touring Superleggera έχει χρησιμοποιήσει ελαφριά υλικά όπως αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ κάθε ένα εκ των 7 μοντέλων που θα κατασκευαστούν, θα φέρει διαφορετικό εξωτερικό χρωματισμό.

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι άκρως ελκυστική, με πανέμορφες δερμάτινες επενδύσεις της Connolly σε καφέ και μαύρο χρωματισμό, αλλά και επενδύσεις από ανθρακονήματα σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα. Φυσικά, όλος ο θάλαμος δανείζεται και πάλι από την Alfa Romeo 8C.

Η Disco Volante Spider θα κατασκευαστεί στο χέρι σε μόλις
7 μονάδες, κάθε μια εκ των οποίων σε διαφορετικό χρώμα.
Παρότι τέλος, η Carrozzeria Touring Superleggera δεν αναφέρει στοιχεία για τον κινητήρα της νέας Disco Volante Spider, αναμένεται να δούμε τον ίδιο V8 των 4,7 λίτρων της Maserati με αυτόν της κουπέ έκδοση, ο οποίος αποδίδει 450 άλογα και διαθέτει 6τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο.

Περισσότερα για το εκπληκτικής ομορφιάς αυτό νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε μετά το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την προσεχή Τρίτη.
TAG