Το κάστρο έπεσε: Έρχονται οι πρώτες υβριδικές BMW M!

Ψήφο εμπιστοσύνης στα υβριδικά συστήματα δίνει και η BMW M, με στόχο την «οικολογική» βελτίωση σε απόδοση και επιδόσεις.
Για τις BMW M του μέλλοντος ξεχάστε την αποκλειστικότητα των 6κύλινδρων, 8κύλινδρων ή ακόμη και 10κύλινδρων μοτέρ, αφού η υβριδική επέλαση θα περάσει και στο κορυφαίο τμήμα της BMW, με τα πρώτα υβριδικά M μοντέλα να αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Η ηλεκτρική υποβοήθηση μιας υβριδικής BMW M, θα την
κάνει πιο γρήγορη και αποδοτική, σύμφωνα με την εταιρεία.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Αντιπρόεδρος της BMW και Υπεύθυνος του Τεχνικού τμήματος, κ. Dirk Hacker, ο οποίος σε δηλώσεις του στο αγγλικό Auto Express τόνισε ότι το μέλλον των M μοντέλων είναι υβριδικό.

Στόχος της BMW είναι η υβριδική τεχνολογία όχι μόνο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση των μελλοντικών BMW M, αλλά, εκμεταλλευόμενα τις αρετές του ηλεκτρισμού, τα νέα μοντέλα να είναι πιο γρήγορα, με καλύτερη απόκριση και ακόμη πιο «συμμετοχικά».

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα δούμε στην παραγωγή τις πρώτες υβριδικές BMW M, ο κ. Hacker τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η BMW δεν βιάζεται να βάλει μπαταρίες στα M μοντέλα της, αλλά θα χρησιμοποιήσει τα υβριδικά συστήματα μόνο όταν η τεχνολογία βρεθεί σε τέτοια εξέλιξη, που να μην επηρεάζει το βάρος και το ζύγισμα του κάθε αυτοκινήτου.

Πηγή: Autoexpress
TAG