Νέο εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο DS E-Tense (+video)

Το νέο πρωτότυπο E-Tense της DS είναι ένα άκρως δυναμικό κουπέ μοντέλο, με ηλεκτροκίνηση και υψηλή τεχνολογία.
Η DS, η πολυτελής μάρκα της Citroen, αποκάλυψε σήμερα τις πρώτες εικόνες και φωτογραφίες του εντυπωσιακού πρωτότυπου E-Tense, με κουπέ αμάξωμα και ηλεκτρικό μοτέρ 402 ίππων.

Σχεδιαστικά, το E-Tense δεν παραπέμπει σε κάποιο άλλο DS,
όμως μας δείχνει πολλά στοιχεία από το μέλλον της μάρκας.
Το E-Tense διαθέτει ένα άκρως ελκυστικό design, που συνδυάζει πολλές γλυπτές επιφάνειες, αρκετές ακμές, αλλά και έντονες αεροδυναμικές βελτιώσεις. Ξεχωρίζουμε το επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα με τη μεγάλη γρίλια της μάσκας, αλλά και το πίσω τμήμα χωρίς παρμπρίζ, με γωνιώδη λεπτά φωτιστικά, φλας στην οροφή, αλλά και πολύ μεγάλο διαχύτη.

Για την κίνηση του DS E-Tense φροντίζει ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας 402 ίππων ισχύος και 516 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Για το 0-100 χλμ. το πρωτότυπο απαιτεί μόνο 4,5 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κίνησης είναι 360 χλμ.

Για την κίνηση του πρωτότυπου υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας
402 ίππων, που προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα μόνο σε 4,5 δλ.
Φυσικά, από ένα τέτοιο πρωτότυπο δεν θα μπορούσε να λείπει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με κάμερες να αντικαθιστούν το πίσω παρμπρίζ προβάλλοντας την εικόνα στο εσωτερικό, ενώ στο φουτουριστικό εσωτερικό υπάρχει ακόμη και ρολόι που μπορεί να αποσπαστεί και να φορεθεί στο χέρι.

Τέλος, αρκετά σοφιστικέ είναι και τα σωθικά του πρωτότυπου, το οποίο διαθέτει μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα και ανεξάρτητες αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια εμπρός-πίσω. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στο να διατηρηθεί χαμηλά το κέντρο βάρους, με τη μπαταρία να έχει τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα.

Δείτε το επίσημο video του πρωτότυπου DS E-Tense.


TAG