Αποκάλυψη της νέας Ferrari GTC4Lusso με 690 άλογα!

Πιο εκρηκτική από ποτέ, η νέα Ferrari GTC4Lusso αποτελεί την ριζικά ανανεωμένη εκδοχή της Ferrari FF.
Λίγες μέρες πριν την παρουσίασή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Ferrari αποκάλυψε τη νέα GTC4Lusso, που αποτελεί την αναβαθμισμένη εκδοχή της FF.

Διαφορετική και πιο επιθετική σχεδίαση για το πίσω τμήμα,
με την καλύτερη αεροδυναμική σε σχέση με την FF.
Συνολικά πρόκειται για ένα εκτεταμένο facelift της Ferrari FF, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με πλατύτερη γρίλια της μάσκας, αλλά και ένα νέο πίσω τμήμα με χαμηλωμένη οροφή, τεραστίων διαστάσεων διαχύτη και νέα διπλά φωτιστικά.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα έχουν βοηθήσει τη GTC4Lusso να βελτιώσει την αεροδυναμική της σε σχέση με την FF. Αναβαθμισμένη είναι επίσης και η τετρακίνηση της νέας Ferrari, που περιλαμβάνει νέο Σύστημα τετραδιεύθυνσης 4RM-S, που προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό διαφορικό και τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Στο εσωτερικό διακρίνεται μεταξύ άλλων ο έξτρα πίνακας
οργάνων που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό.
Στο πεδίο του κινητήρα, ύστερα από βελτιώσεις ο 6,3 λίτρων V12 βενζινοκινητήρας της Ferrari FF έχει αναβαθμιστεί και πλέον στη GTC4Lusso αποδίδει 690 ίππους από 660 πριν. Η ροπή του βρίσκεται στα 697 Nm στις 5.750 σ.α.λ., με τις επιδόσεις να μην ανακοινώνονται προς το παρόν, αλλά να αναμένονται εκρηκτικές.

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό, εκεί όπου η GTC4Lusso έρχεται για πρώτη φορά με το διπλό cockpit της Ferrari, όπου εκτός από τον οδηγό, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μπροστά από τον συνοδηγό, που δείχνει μεταξύ άλλων την ταχύτητα, τη σχέση του κιβωτίου, τις στροφές του κινητήρα κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο όνομά της, η Ferrari τονίζει ότι αυτό προέρχεται από τις 330GTC και 330GT του παρελθόντος, αλλά και την Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso. To «4» τέλος, παραπέμπει στο 4θέσιο εσωτερικό του νέου μοντέλου.
TAG