Στα τέλη του έτους θα παρουσιαστεί το νέο Ford Ka

To νέο Ford Ka θα είναι 5θυρο και μεγαλύτερο από το τωρινό μοντέλο, ενώ δεν θα βασίζεται στο Fiat 500 όπως το τωρινό Ka.
Το Ka, το μίνι της Ford, θα μπει στα τέλη της χρονιάς στη νέα του γενιά, η οποία δεν θα είναι κοινή εξέλιξη της Fiat με τη Ford όπως το σημερινό μοντέλο, αλλά ένα εντελώς νέο και διαφορετικού χαρακτήρα μίνι μοντέλου.

Το δάπεδο του επόμενου Ka θα είναι ίδιο με αυτό του Ford
Fiesta, όπως και ο 1.000άρης EcoBoost κινητήρας του.
Το υπάρχον Ford Ka θα ολοκληρώσει την παραγωγή του τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της Fiat στο Τισί της Πολωνίας, όπου κατασκευάζεται μαζί με το Fiat 500 στο οποίο βασίζεται.

H Ford θα αντικαταστήσει το Ka με ένα ολοκαίνουργιο 5θυρο μοντέλο, που βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Fiesta και το οποίο αποτελεί προϊόν εξέλιξης της Ford Βραζιλίας.

Το αυτοκίνητο, πωλείται ήδη από το 2014 στη Βραζιλία, ενώ είναι διαθέσιμο και στην Ινδία ως «Figo». Το Ευρωπαϊκό Ford Ka θα έχει αρκετές βελτιώσεις για να προσαρμοστεί στα διαφορετικά δεδομένα της Ηπείρου μας, ενώ όπως και τα εκτός Ευρώπης «αδερφάκια» του, θα βασιστεί πάνω στο Ka concept του 2013.

Σε ό,τι αφορά τέλος στους κινητήρες του, το νέο Ford Ka θα διαθέτει τον 1.000άρη 3κύλινδρο EcoBoost βενζινοκινητήρα του Fiesta, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και έκδοση με 1.500άρη βενζινοκινητήρα, αλλά και επιλογή με έναν αντίστοιχης χωρητικότητας diesel.
TAG