Έρχεται το πρώτο SUV της Maserati!

Στις αρχές Μαρτίου θα αποκαλυφθεί η νέα Levante, το πρώτο SUV στην ιστορία της Maserati (φωτό: πρωτότυπο Kubang).
Η νέα Maserati Levante, το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής φίρμας θα παρουσιαστεί στις Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και εμείς, σας παρουσιάζομε όλες τις νεότερες πληροφορίες για το μοντέλο.

Σε αυτό το σκίτσο, φαίνεται καλύτερα το πως θα είναι
η σχεδίαση του αμαξώματος της νέας Maserati Levante.
Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι η νέα Levante θα χτιστεί σε μια νέα πλατφόρμα της Maserati, που θα βασιστεί πάνω στο πισωκίνητο πάτωμα των Ghibli και Quattroporte, συνδυάζοντάς το με ένα in-house σύστημα τετρακίνησης. Από πλευράς διαστάσεων θα είναι ελαφρώς κοντύτερη σε μήκος και πιο πλατιά από τη Ghibli.

Στιλιστικά, η νέα Levante θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Kubang του 2011, με αρκετές πάντως αισθητικές αλλαγές, σύμφωνες με τη νεότερη φιλοσοφία της Maserati. Επίσης, η Levante δεν θα είναι ένα τυπικό off-road, αλλά περισσότερο ένα πολυτελές SUV επιδόσεων, όπως π.χ. η Porsche Cayenne ή η νέα Bentley Bentayga.

Στους κινητήρες, θα έχουμε τον 3λιτρο V6 και τον V8 των 3,8 λίτρων των Maserati Ghibli και Quattroporte. Η ισχύ της κορυφαίας έκδοσης θα ξεπερνά του 500 ίππους, ενώ θα υπάρχει και diesel επιλογή. Το κιβώτιο σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι αυτόματο με 9 σχέσεις.

Η παραγωγή της νέας Levante θα γίνεται στην Ιταλία σε 10.000 με 15.000 μονάδες το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε όσο ερχόμαστε πιο κοντά στην παρουσίασή του το Μάρτιο.
TAG