Στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο Lexus LF-FC

Στην παραγωγή θα μπει το πρωτότυπο LF-LC της Lexus, γεμάτο τεχνολογία, αλλά και με υδρογονοκίνητη έκδοση.
Το πρωτότυπο LF-FC της περσινής Έκθεσης Αυτοκίνητου του Τόκιο θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, με τη Lexus να αποκαλύπτει επίσης ότι το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή πριν το 2020, φέροντας σύστημα υδρογονοκίνησης.

Για την κίνηση του LF-LC φροντίζουν τρεις ηλεκτροκινητήρες,
ένας στο πίσω μέρος και δύο μέσα στους εμπρόσθιους τροχούς.
Το σύστημα κίνησης του πρωτότυπου αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα για τους πίσω τροχούς, αλλά και δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες, που βρίσκονται μέσα στους εμπρόσθιους τροχούς, δημιουργώντας έτσι μια οικολογική τετρακίνηση.

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και παρέχουν ενέργεια ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που επιλέγει ο οδηγός. Στο «driving», οι κυψέλες παράγουν ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ στο «acceleration», η μπαταρία μαζί με τις κυψέλες στέλνουν ηλεκτρισμό στους κινητήρες, για καλύτερες επιδόσεις.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό, ξεχωρίζει η μεγάλη ψηφιακή
οθόνη που διατρέχει από άκρη σε άκρη το ταμπλό.
Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο δείχνει πολύ δυναμικό και διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, με την έκδοση παραγωγής του να αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη γενιά του μεγάλου πολυτελούς σεντάν Lexus LS. Η υδρογονοκίνητη έκδοση αναμένεται να είναι μια από τις διαθέσιμες επιλογές του μοντέλου.

Φυσικά, η Lexus έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο με τα πλέον προηγμένα συστήματα τεχνολογίας ασφάλειας και άνεσης, που θα περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το νέο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων που χειρίζεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω ειδικών κινήσεων του χεριού και διαθέτει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος του ταμπλό.
TAG