Το V90 είναι το νέο πιο πρακτικό και ασφαλές στέισον της Volvo

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του νέου V90, της στέισον βάγκον έκδοσης του S90 με έξτρα πρακτικότητα στο πεδίο του πορτ-μπαγκάζ, αλλά και αρκετές νέες τεχνολογίες ασφάλειας.

Σχεδιαστικά, το νέο Volvo V90 διατηρεί σχεδόν αυτούσιο το αμάξωμα του S90 από μπροστά και μέχρι και την μεσαία κολώνα, ενώ από εκεί και πίσω η οροφή τραβιέται περισσότερο και φθάνει μέχρι τη σχεδόν κάθετη πίσω πόρτα, που εφαρμόζει τα κλασσικά φωτιστικά σώματα της Volvo, σε νέα, πιο μακρόστενη σχεδίαση.

Στους κινητήρες, το νέο V90 θα είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές επιλογές, δύο βενζίνης (T5-254 ίππων και T6 AWD με 320 ίππους), δύο diesel (D4-190 PS, D5 AWD-235 PS), αλλά και μια με υβριδικό σύστημα κίνησης T8 AWD με 407 ίππους.

Παράλληλα, η Volvo έχει εφοδιάσει το V90 με μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το οποίο αναλαμβάνει ουσιαστικά την οδήγηση του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα, διακόπτοντας πάντως τη λειτουργία του εάν ο οδηγός δεν έχει τουλάχιστον το ένα του χέρι πάνω στο τιμόνι.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα στοιχεία πρακτικότητάς του, η Volvo τονίζει ότι το πορτ-μπαγκάζ του V90 μαζί με το χώρο κάτω από το δάπεδο, μπορεί να φθάσει έως και τα 1.526 λίτρα ωφέλιμου όγκου. 
TAG