Έρχεται νέο υβριδικό supercar από τη Ferrari;

Η νέα υβριδική Ferrari αναμένεται να αντικαταστήσει την F12 Berlinetta και τη Ferrari F12tdf (φωτό).
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η Ferrari ετοιμάζει ένα νέο supercar με υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα μπει στην παραγωγή ως ο αντικαταστάτης της Ferrari F12 Berlinetta.

Το νέο μοντέλο θα έχει τον βενζινοκινητήρα του τοποθετημένο στο εμπρόσθιο τμήμα, με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο κέντρο του αυτοκινήτου. Η κίνηση θα στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον τύπο των μπαταριών, αφού η Ferrari δεν θα πάει στη συνήθη λύση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, αλλά αναμένεται να δούμε ανεξάρτητες κυλινδρικές κυψέλες, που θα ενώνονται μεταξύ τους σε ένα λεπτό στρώμα και θα τοποθετούνται ακριβώς στο κέντρο του πατώματος.

Αυτή η λύση, σύμφωνα με τη Ferrari, προσφέρει περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση πλαϊνής σύγκρουσης, αφού ουσιαστικά οι κυψέλες είναι ανεξάρτητες και αυτόματα αποσυνδέονται από το ηλεκτρικό κύκλωμα, μειώνοντας τις πιθανότητες βραχυκυκλώματος ή ηλεκτροπληξίας.

Τέλος, η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά στο πάτωμα ωφελεί και το κέντρο βάρος του αυτοκινήτου, που θα κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο χαμηλά εις όφελος των δυναμικών οδικών και οδηγικών χαρακτηριστικών της νέας υβριδικής Ferrari.

Πηγή: Autocar
TAG