Με μέση κατανάλωση μόλις 2,1 λτ./100 χλμ. η νέα BMW 740e iPerformance

Η νέα υβριδική BMW 740e iPerformance, έχει κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόνο 49 γρ./χλμ.
Η BMW αποκάλυψε τη νέα υβριδική 740e, η οποία εντάσσεται στη νέα γκάμα iPerformance μοντέλων της μάρκας, έχοντας πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης έχει ισχύ 326 ίππων και δίνει
τη δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης έως 40 χιλιόμετρα.
Από τον ερχόμενο Ιούλιο η BMW θα συνοδέψει όλες τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της με την ονομασία «iPermormance» ώστε να τις εντάξει σε μια νέα οικολογική γκάμα μοντέλων, με πρώτο εξ αυτών τη BMW Σειρά 7 και τη νέα έκδοση 740e.

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια επιλογή υβριδικού που φορτίζει από πρίζα, η οποία διαθέτει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα TwinPower turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής ισχύος 326 ίππων με ροπή 500 Nm. Η έκδοση αυτή θα διατεθεί και με το μακρύ μεταξόνιο (740Le iPerformance), αλλά και με τετρακίνηση (740Le xDrive iPerformance).

Πολυτελές και high-tech το εσωτερικό. Η μπαταρία βρίσκεται
τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα.
Με βάση τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος, η νέα 740e μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά σε απόσταση έως 40 χλμ., με την τετρακίνητη έκδοση να μπορεί να φθάσει τα 37 χιλιόμετρα. Άκρως εντυπωσιακή είναι η κατανάλωση που ανακοινώνει η BMW και η οποία βρίσκεται στα 2,1 λτ./100 χλμ. (2,3 λτ./100 χλμ. στην xDrive), με εκπομπές CO2 μόλις 49 γρ./χλμ.

Στα χαρακτηριστικά της νέας BMW 740e ξεχωρίζουμε την ύπαρξη του συστήματος eDrive, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα κίνησης (π.χ. στην επιλογή Max eDrive, λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας).

Επίσης, η BMW έχει τοποθετήσει και το σύστημα Driving Experience Control, που διαθέτει τέσσερα οδηγικά set-up, Eco Pro, Comfort, Sport και Adaptive.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη μπαταρία της BMW 740e, αυτή έχει χωρητικότητα 9,2 kWh και μπορεί να φορτίσει σε μόλις 4 ώρες από μια απλή πρίζα ή 3 ώρες με ταχυφορτιστή BMW i Wallbox. Η τοποθέτησή της βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, με το χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα 420 λτ. 
TAG