Ένα ειδικά διασκευασμένο Mercedes Sprinter έτοιμο για την... αποκάλυψη!

H Mercedes παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο το νέο πρωτότυπο Sprinter Extreme, το οποίο έχει κατασκευαστεί για να μπορεί να επιβιώσει χωρίς προβλήματα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες!

Το Sprinter Extreme βασίζεται πάνω στο επαγγελματικό Mercedes Sprinter και έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία της Mercedes με την εταιρεία RENNtech. Το μήκος του ξεπερνά τα 6 μέτρα, το ωφέλιμο φορτίο φθάνει στους 2,9 τόνους, ενώ οι δυνατότητες ρυμούλκησης αγγίζουν τους 3,4 τόνους.

Εκτός από το χρωματισμό του αμαξώματος που το κάνει να δείχνει σαν να βγήκε από την ταινία Jurassic Park, το Sprinter Extreme διαθέτει μια ειδική σχάρα οροφής πάνω στην οποία στηρίζονται 6 μεγάλοι προβολείς, μαζί με 2 ακόμη που φωτίζουν στο πλάι.

Ενισχυμένο είναι και το κάτω τμήμα του εμπρόσθιου προφυλακτήρα που φέρει εργάτη, αλλά και δύο έξτρα προβολείς ομίχλης. Οι τροχοί έχουν επίσης ενισχυθεί με ειδικά ελαστικά εκτός δρόμου, ενώ ξεχωρίζουν και οι κάθετες εξατμίσεις πίσω ακριβώς από την καμπίνα.

Η καρότσα από την πλευρά της είναι ανατρεπόμενη και μπορεί να ανατραπεί είτε προς τα πίσω, είτε προς το πλάι και από τις δύο πλευρές του οχήματος, με ενισχυμένα πλαϊνά τμήματα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στις πιθανότητες κατασκευής του, το Sprinter Extreme φτιάχτηκε για να τονίσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου της Mercedes και σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να παραγγελθεί από οποιονδήποτε πελάτη της στις Η.Π.Α.
TAG