Σχεδιαστική σπουδή για ένα μελλοντικό VW Transporter T1 (+video)

Τη μελλοντική αναβίωση του πρώτου VW Transporter οραματίζεται το πρωτότυπο T1 Revival του σχεδιαστή David Obendorfer.
Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer δημιούργησε το πρωτότυπο T1 Revival, μέσω του οποίου μας αποκαλύπτει το όραμά του για ένα VW Transporter του μέλλοντος, με έντονες ρετρό αναφορές.

Το αμάξωμα του T1 Revival διατηρεί πολλές από τις γραμμές
του original VW Transporter της δεκαετίας του '60.
Η δημιουργία του σχεδιαστή αποτείνει φόρο τιμής στην πρώτη γενιά του VW Transporter, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή τη δεκαετία του '60 όντας αρκετά δημοφιλής και στη χώρα μας.

Ο κ.Obendorfer έχει βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του υπάρχοντος VW Transporter 6ης γενιάς, έχοντας μακρύνει κατά 7 εκατοστά το μεταξόνιο, αυξάνοντας έτσι το μήκος του στα 4.848 χιλιοστά.

Η σχεδίασή του ενός όγκου αμαξώματος έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του 1ης γενιάς μοντέλου, όπως είναι τα όμορφα διπλά εμπρόσθια στρογγυλά φωτιστικά σώματα, το μεγάλο λογότυπο της VW στο κέντρο του εμπρόσθιου μέρους, τα τετραγωνισμένα πλαϊνά παράθυρα και τα πίσω μικρά φανάρια.

Το εσωτερικό συνδυάζει με επιτυχία σύγχρονα με κάποια
ρετρό στοιχεία από το πρώτο Transporter.
Παράλληλα, ο σχεδιαστής έχει προσθέσει πλαϊνές συρόμενες πόρτες στις δύο πλευρές του αμαξώματος, αλλά και εισαγωγές στο εμπρόσθιο τμήμα, που μας αποκαλύπτουν ότι εκεί θα βρεθεί και ο κινητήρας του (στο 1ο Transporter το μοτέρ ήταν στο πίσω τμήμα).

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και το εσωτερικό, που έχει εμπνευστεί από αυτό του τωρινού Beetle, αν και υπάρχουν κάποιες αναφορές στο παρελθόν όπως ο μεγάλος αεραγωγός πάνω στο κέντρο του ταμπλό ή η σχεδίαση των καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά στο εάν θα δούμε ποτέ στην παραγωγή το πολύ ενδιαφέρον αυτό πρωτότυπο, προς το παρόν παραμένει μόνο μια ψηφιακή δημιουργία του κ. Obendorfer, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να εμπνεύσει ένα μελλοντικό μοντέλο της VW.

Δείτε εδώ περισσότερα για το πρωτότυπο T1 Revival.

Δείτε και το επίσημο βίντεο από το πρωτότυπο.

                       
TAG