Η VW ξεκινά την αλλαγή των εκπομπών CO2 των μοντέλων της!

Τα πρώτα μοντέλα της VW για τα οποία αλλάζουν οι εκπομπές CO2 τους, είναι αυτά με τον 2λιτρο TDI κινητήρα (φωτό Golf).
Η VW ανακοίνωσε τις πρώτες αυξήσεις στις εκπομπές CO2 των diesel  μοντέλων της, ως απόρροια του δεύτερου περσινού σκανδάλου με τις εσφαλμένες εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων.

Τα πρώτα μοντέλα για τα οποία ανακοινώθηκε η αύξηση των εκπομπών CO2 τους σε σημείο που να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, είναι εκδόσεις των Golf, Jetta και Golf Cabrio με τον 2λιτρο diesel κινητήρα.

Αρχικά, το Golf Cabrio 2,0 TDI 110 PS αυξάνει τις εκπομπές CO2 του στα 117 γρ./χλμ. από 111 γρ./χλμ., ενώ το Jetta 2,0 TDI 110 PS με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων από 105 γρ./χλμ. εκπέμπει πλέον 109 γρ./χλμ.

Στην περίπτωση του Golf, η έκδοση 2,0 TDI 150 PS με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, από 106 γρ./χλμ. αυξάνει τις εκπομπές CO2 στα 109 γρ./χλμ., ενώ στις εκδόσεις GT Edition και R-Line, τα γραμμάρια ανεβαίνουν από τα 109, στα 112.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένουμε τις αυξήσεις εκπομπών CO2 και για τα υπόλοιπα βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα της VW που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι έχει συμβεί με τα Audi, SEAT και Skoda, που αφορούν επίσης οι αλλαγές αυτές.

Πηγή: Autocar
TAG