Αποκάλυψη του νέου VW Polo σεντάν!

Το νέο VW Ameo αποτελεί τη νέα σεντάν έκδοση του Polo, που -προς το παρόν- προορίζεται μόνο για την Ινδία.
H VW παρουσίασε σήμερα στην Ινδία το νέο Ameo, το καινούργιο μικρό σεντάν της όχημα που βασίζεται πάνω στο Polo, αποτελώντας ουσιαστικά τη σεντάν και πιο οικογενειακή εκδοχή του.

Στο πίσω τμήμα η προσθήκη του τρίτου όγκου στο γνωστό
αμάξωμα του Polo, δίνει στο Ameo μια λιτή συνολικά εικόνα.
Το νέο VW Ameo βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα και το αμάξωμα του Polo, με το οποίο μοιράζεται ακριβώς την ίδια σχεδίαση μέχρι και την μεσαία κολώνα, προσθέτοντας έναν έξτρα τρίτο όγκο στο πίσω μέρος.

Ειδικά στο πίσω τμήμα, ξεχωρίζει ο ελαφρώς ανασηκωμένος όγκος του πορτ-μπαγκάζ, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν μικρές και κάπως τετραγωνισμένες διαστάσεις.

Το εσωτερικό του νέου VW Ameo δανείζεται χωρίς καμία
διαφοροποίηση από αυτό του VW Polo.
Στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό προέρχεται απευθείας από το αντίστοιχο τμήμα του VW Polo, χωρίς να αλλάζει στο ελάχιστο. Αυτό που αλλάζει όμως είναι το πορτ-μπαγκάζ, το οποίο αυξάνεται από τα 280 λίτρα του Polo, στα 330 λίτρα του Amea.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του, το νέο μικρό σεντάν της VW διαθέτει έναν 3κύλινδρο 1.200άρη βενζινοκινητήρα 74 ίππων, αλλά και έναν 1.500άρη TDI πετρελαιοκινητήρα 89 ίππων και 230 Nm ροπής. Τα κιβώτια και στις δύο περιπτώσεις είναι μηχανικά 5 σχέσεων, ενώ ο diesel μπορεί να λάβει και το 7τάχυτο DSG.

Προς το παρόν το νέο VW Ameo δεν είναι προορισμένο να διατεθεί οπουδήποτε αλλού εκτός της Ινδίας, με τη γερμανική εταιρεία να τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της ιστορίας της που έχει εξελιχθεί ειδικά για την ινδική αγορά. Για την Ευρώπη δεν υπάρχουν σχέδια, από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν υφίσταται πια η κατηγορία των μικρών σεντάν.
TAG