Η Audi αλλάζει: 3 δις. ευρώ επένδυση σε ηλεκτρικά και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Μετά τα σκάνδαλα με τις εκπομπές NOx και CO2 των μοντέλων του VW Group, η Audi αποφασίζει να στραφεί δυναμικά προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοινώνοντας ότι θα επενδύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δις. ευρώ στην εξέλιξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της ιστορίας της Audi, με τα 3 δις. ευρώ να επενδύονται μόνο μέσα στο 2016, ώστε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Rupert Stadler, η Audi να βάλει σε μαζική παραγωγή το 2018 το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό SUV.

Όμως, η Audi δεν θα επενδύσει μόνο στην εξέλιξη των ηλεκτρικών, αλλά και σε αυτή των υβριδικών και υβριδικών που φορτίζουν από πρίζα, παρότι ο κ. Stadler θεωρεί ότι τα μοντέλα του είδους είναι μια προσωρινή λύση για την πλήρως ηλεκτρική κίνηση μετά την επόμενη δεκαετία.

Στόχος τέλος της εταιρείας είναι και η συμβολή της στην ενίσχυση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των υποδομών που απαιτούνται, ώστε π.χ. να υπάρχουν διαθέσιμα σημεία φόρτισης με ταχυφορτιστές στους αυτοκινητόδρομους, που θα επιτρέψουν τον άμεσο ανεφοδιασμό των ηλεκτρικών μοντέλων στο άμεσο μέλλον.
TAG