Έτοιμη για πίστα η νέα Corvette Grand Sport

Η νέα Corvette Grand Sport είναι μια έκδοση του αμερικάνικου sportscar προορισμένη για χρήση σε πίστα.
Η Chevrolet παρουσιάζει τη νέα Corvette Grand Sport, τη νέα πιστάδικη έκδοση του αμερικάνικου sportscar, που προσφέρει 466 άλογα ισχύος και ημιαγωνιστικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το αμάξωμα της Corvette Grand Sport υιοθετεί πιο σπορ και
 δυναμικές γραμμές, με έξτρα αεροδυναμικά βοηθήματα.
Η νέα Corvette Grand Sport ξεχωρίζει με το πιο αεροδυναμικό της αμάξωμα, που περιλαμβάνει το performance πακέτο Z07 με περιμετρικά βοηθήματα από ανθρακονήματα και κεραμικά φρένα, ενώ στάνταρ έρχεται με τη γρίλια της Corvette Z06, πλατύτερα πίσω «φτερά» και ζάντες ειδικής σχεδίασης 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό, με πιο χαρακτηριστική το
χτυπητό μπλε χρώμα σε ταμπλό, κονσόλα και καθίσματα.
Επιπλέον αυτών, η νέα Corvette Grand Sport συνδυάζεται στάνταρ με την πιο σπορ ανάρτηση της Corvette Z06, αναβαθμισμένα φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ magnetic ride control, αλλά και με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό.

Ο κινητήρας της είναι ο 6,2 λίτρων LT1 V8 βενζινοκινητήρας των 466 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται είτε με 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με 8άρι αυτόματο.

Η Chevrolet υπόσχεται ότι το αποτέλεσμα των αλλαγών μας φέρνει μια Corvette πιο γρήγορη στην πίστα, αφού π.χ. στην πίστα της GM στο Milford, η νέα Grand Sport με το πακέτο Z07 είναι πιο γρήγορη κατά 1 δλ. από την προηγούμενη Corvette ZR1 των 650 ίππων.

Ολοκληρώνοντας με τη διάθεσή της, η αμερικάνικη μάρκα ανακοινώνει ότι στην Ευρώπη η νέα Corvette Grand Sport θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Σεπτέμβριο, είτε με το κουπέ, είτε με το κάμπριο αμάξωμα.
TAG