H Toyota παρουσιάζει το επαναστατικό πρωτότυπο Setsuna φτιαγμένο από ξύλο!

Η Toyota πειραματίζεται με νέους τρόπους κατασκευής αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας το ξύλινο πρωτότυπο Setsuna.
Σε μια κίνηση έκπληξη, η Toyota ανακοίνωσε ότι στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Επίπλου στο Μιλάνο θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Setsuna (στα Ιαπωνικά σημαίνει «στιγμή»), το οποίο έχει φτιαχτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατασκευή του πρωτότυπου έγινε για να εκφραστεί η αντοχή στο χρόνο ενός αυτοκινήτου μιας οικογενείας, που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά σαν μια παραδοσιακή αξία.

Για την κατασκευή του, έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα είδη ξύλου, όπως κέδρος για το αμάξωμα ή σημύδα για το πλαίσιο, το πάτωμα και τα καθίσματα, τα οποία έχουν συγκολληθεί μεταξύ τους με βάσει μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική που ονομάζεται «okuriari», η οποία δεν απαιτεί βίδες ή καρφιά.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο Toyota Setsuna μοιάζει ελαφρώς με τετράτροχη… βάρκα, προσφέροντας στο εσωτερικό του θέσεις για 2 ενήλικες επιβάτες. Το μήκος του είναι μόνο 3.030 χλστ., το πλάτος 1.480 και το ύψος 970 χλστ.

Για την κίνηση του πρωτότυπου, η Toyota έχει τοποθετήσει έναν ηλεκτροκινητήρα, χωρίς όμως να ανακοινώνει κάποια στοιχεία για αυτόν. Περισσότερα για τον κινητήρα, αλλά και γενικότερα για την τύχη του πρωτότυπου και τις προοπτικές του, θα γνωρίζουμε όταν η Έκθεση του Μιλάνο ανοίξει τις πύλες της στις 11 Απριλίου.
TAG