Δείτε το νέο Koenigsegg Agera One:1 των 1.360 ίππων

Το 1ο από τα 3 τελευταία Agera παρουσίασε η Koenigsegg, με το Agera One:1 να εκπλήσσει με την εμφάνιση και τη δύναμή του.
Την πρώτη από τις τρεις τελευταίες νέες εκδόσεις Final του supercar της Agera παρουσίασε η Koenigsegg, με το νέο Agera One:1 να προσφέρει ακόμη περισσότερη δύναμη και μοναδική εμφάνιση.

Το νέο Koenigsegg Agera One:1 έρχεται με 1.360 ίππους
ισχύος και 1.371 Nm ροπής.
Το νέο Agera One:1 αντλεί την έμπνευσή του από το μοναδικό Koenigsegg One:1 του 2014, που είχε πάρει το όνομά του από την εκπληκτική του αναλογία 1:1 ίππων ανά κιλό (1.341 άλογα:1.341 κιλά) και είχε κατασκευαστεί σε 6 μόλις μονάδες το 2014.

Στο νέο μοντέλο η Koenigsegg προσθέτει στο αμάξωμα του Agera το ίδιο εμπρόσθιο σπόιλερ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και την ίδια αεροτομή με το One:1.

Περισσότερα ανθρακονήματα σε ζάντες και αμάξωμα φέρει
το νέο Agera One:1, μειώνοντας κυρίως το βάρος του.
Παράλληλα, το Agera One:1 διαθέτει και ειδικούς ανθρακονημάτινους τροχούς, που ζυγίζουν κάτω από 7 κιλά, όντας 20 κιλά ελαφρύτεροι από τις ζάντες αλουμινίου, ενώ έρχεται και με αρκετά τμήματα του αμαξώματός του φτιαγμένα από ανθρακονήματα.

Στο πεδίο του κινητήρα, το μοτέρ είναι ο ίδιος 5λιτρος twin-turbo V8 του Koenigsegg One:1, ο οποίος έχει αυξήσει περαιτέρω την ισχύ του φθάνοντάς την στο εκπληκτικό νούμερο των 1.360 ίππων, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.371 Nm.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, όπως προείπαμε το Koenigsegg Agera One:1 είναι το πρώτο από τα 3 τελευταία special Agera παραγωγής, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί, με το τελευταίο εκ των τριών να αναμένεται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του στα τέλη του 2017.
TAG