Έρχονται οι πρώτες 3κύλινδρες Mercedes στην ιστορία!

Βασισμένοι πάνω στη νέα γενιά diesel 2,0 λίτρων της νέας E-Class θα είναι οι καινούργιοι 3κύλινδροι, που ετοιμάζει η Mercedes.
Μετά τη BMW, η οποία έχει ήδη στη γκάμα της 3κύλινδρους κινητήρες που επιτυγχάνουν καλύτερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, φαίνεται ότι και η Mercedes θα υποκύψει τελικά στα… θέλγητρα των μικρών σε μέγεθος αυτών κινητήρων, φέρνοντας πολύ σύντομα τα πρώτα 3κύλινδρα μοτέρ στην ιστορία της.

Η επόμενη γενιά της Mercedes C-Class αναμένεται να είναι
ένα από τα μοντέλα που θα λάβουν τους νέους κινητήρες.
Παρότι στο παρελθόν η Mercedes έχει απορρίψει την επιλογή 3κύλινδρων κινητήρων λόγω της μη εκλεπτυσμένης λειτουργίας τους, πλέον η εταιρεία είναι έτοιμη να μπει και αυτή στο παιχνίδι αυτού του είδους μοτέρ, που προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Όπως αποκαλύπτει το βρετανικό AutoExpress, σε συνέντευξή του ο κ. Bernhard Heil, Υπεύθυνος εξέλιξης των κινητήρων της Mercedes, τόνισε ότι η πρώτη οικογένεια 3κύλινδρων κινητήρων της μάρκας είναι προ των πυλών, βασιζόμενη πάνω στη νέα γενιά του 4κύλινδρου diesel 2λιτρου κινητήρα της νέας Mercedes E-Class.

Και η επόμενη A-Class θα αποκτήσει το νέο μοτέρ, ώστε να
τεθεί αντιμέτωπη με τις 3κύλινδρες BMW Σειρά 1.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Heil, το πρόβλημα με τους κραδασμούς και τη μη ραφιναρισμένη λειτουργία των 3κύλινδρων, diesel εν προκειμένω, μπορεί να λυθεί εφόσον το μοτέρ αυτό συνδυαστεί με έναν compact ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να παίξει το ρόλο ενός επιπλέον άξονα εξισορρόπησης.

Μάλιστα, ο κ. Heil αποκάλυψε ότι εκτός της νέας diesel οικογένειας της Mercedes, σύντομα θα δούμε και μια νέα γενιά βενζινοκινητήρων, που δεν αποκλείεται και αυτοί να ξεκινούν με 3κύλινδρες εκδόσεις τους.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ήδη η Mercedes έχει επενδύσει πάνω από 2,6 δις. ευρώ στην εξέλιξη και δημιουργία της νέας αυτής diesel οικογένειας κινητήρων, μαζί με έξτρα 500 εκατ. ευρώ για ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών ιόντων-λιθίου στη Γερμανία.

Ήδη, έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτός της υβριδικής E 350e, η νέα γενιά της Mercedes E-Class που αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να ξεκινήσει τις πωλήσεις της, θα λάβει και μια ολοκαίνουργια υβριδική diesel επιλογή που θα φορτίζει και από πρίζα (plug-in hybrid), ως συνέπεια των παραπάνω επενδύσεων.
TAG