Ξεκίνησε τις πωλήσεις του το επαναστατικό υδρογονοκίνητο Honda Clarity

Το νέο Honda Clarity κινείται μέσω ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, έχοντας μηδενικούς ρύπους.
Η Honda ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις πωλήσεις του νέου υδρογονοκίνητου Clarity στην Ιαπωνία, προσφέροντας αυξημένη αυτονομία κίνησης και φυσικά, μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η σχεδίαση του νέου Honda Clarity είναι ιδιαίτερη, με
διαστάσεις που το τοποθετούν στη μεγάλη κατηγορία.
Το νέο Honda Clarity διαθέτει για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα 177 ίππων ισχύος και 300 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί ενέργεια από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε υψηλής πίεσης ειδικές δεξαμενές 141 λίτρων, οι οποίες γεμίζουν σε μόλις 3 λεπτά.

Στο πεδίο της αυτονομίας, με βάση τα ιαπωνικά στάνταρ μέτρησης, το μήκους 4,915 μέτρων Clarity μπορεί να κάνει 750 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Το βάρος του, λόγω των κυψελών και των μπαταριών είναι αυξημένο, φθάνοντας τα 1.890 κιλά.

Η Honda σχεδιάζει να πουλήσει περί τα 200 Clarity μέσα στη χρονιά, απευθυνόμενη κυρίως μέσω leasing στις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη, η Honda θα διαθέσει το Clarity από το Σεπτέμβριο μέσω ενός ειδικού προγράμματος σε Μεγάλη Βρετανία και Δανία.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του, το νέο Honda Clarity στην Ιαπωνία κοστίζει 7.660.000 γιέν ή 60.654 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία.
TAG