Η Jeep παρουσιάζει 7 νέα πρωτότυπα για extreme off road!

Το super-off road Trailcat των 707 ίππων, είναι ένα από τα 7 νέα πρωτότυπα εκτός δρόμου μοντέλα που παρουσίασε η Jeep.
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά νέα extreme super εκτός δρόμου πρωτότυπα μοντέλα παρουσίασε η Jeep, με αφορμή τη 50ή διοργάνωση του Moab Jeep Easter Safari.

Το Jeep Safari που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Moab της Γιούτα φέτος γιορτάζει 50 χρόνια και εκεί η Jeep θα παρουσιάσει τα 7 νέα της πρωτότυπα, τα οποία βασίζονται πάνω στα Wrangler και Renegade, έχοντας ως κοινό τους την extreme εμφάνιση και τις μεγάλες off road δυνατότητές τους. Ας τα δούμε πιο λεπτομερειακά:

Jeep Trailcat

Ίσως το πιο «τρελό» από όλα τα πρωτότυπα, το Trailcat βασίζεται πάνω στο Wrangler διαθέτοντας μακρύτερο μεταξόνιο, μικρό σε μέγεθος παρμπρίζ, ενισχυμένα περιμετρικά αμαξώματος, αλλά και θηριώδεις τροχούς 39,5 ιντσών. Επίσης, απουσιάζουν οι πλαϊνές πόρτες και η οροφή, ενώ η ανάρτηση είναι αποκλειστικά για off road και συνδυάζεται με άξονες Dana 60. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι ο υπερτροφοδοτούμενος  6,2 λτ. V8 Hellcat βενζινοκινητήρας του πρωτότυπου, ο οποίος αποδίδει 707 ίππους!


Jeep Crew Chief 715

Βασισμένο στο 5θυρο Jeep Wrangler, το πρωτότυπο αυτό αποτίνει φόρο τιμής στο στρατιωτικό Jeep Kaiser M715. Εξ ου και διαθέτει ένα ρετρό εμπρόσθιο τμήμα, πίσω καρότσα, αλλά και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με 40 ιντσών ελαστικά. Στο εσωτερικό συναντούμε δέρμα, πατάκια της Mopar και πυξίδα. Ο κινητήρας του είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 3,6 λτ. V6 Pentastar της εταιρείας.




Jeep Shortcut
 
Το Shortcut βασίζεται πάνω στο Wrangler, όμως διαθέτει πιο κοντό αμάξωμα, με ειδικής σχεδίασης μάσκα, καπό, προφυλακτήρες και θόλους τροχών, που παραπέμπει στο θρυλικό Jeep CJ-5. Το πρωτότυπο ξεχωρίζει και για το έντονο κόκκινο χρώμα του με αντίστοιχης απόχρωσης τροχούς, το ρετρό του εσωτερικό, αλλά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, με άξονες Dana 44 εμπρός-πίσω. Ο κινητήρας του είναι ο 3,6 λτ. V6 Pentastar.


Jeep Renegade Commander


To Renegade Commander διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, off road ελαστικά 29,5 ιντσών της BF-Goodrich με ζάντες 17 ιντσών, αλλά και τον 2,4 λτ. Βενζινοκινητήρα MultiAir2, που συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και «κοντά». Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι ιδιαίτεροι χρωματισμοί στο καπό, ενώ εσωτερικά συναντούμε αρκετά αξεσουάρ της Mopar.



Jeep Comanche
 
Το Comanche βασίζεται στο Renegade, όντας ουσιαστικά η pick-up έκδοσή του. Ξεχωρίζουν τα διάφορα στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από στρατιωτικά οχήματα, αλλά και η ειδική μπεζ βαφή του. Η Jeep έχει αυξήσει επίσης την απόσταση από το έδαφος και έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο με 32 ιντσών ελαστικά. Ο κινητήρας του, είναι ο 2λιτρος diesel της Jeep, που συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση με κοντά και κλείδωμα.


Jeep FC 150

 
Χτισμένο πάνω στο πλαίσιο του Jeep Wrangler του 2005 το πρωτότυπο FC 150 διαθέτει το ίδιο ατσάλινο αμάξωμα με το κλασικό επαγγελματικό όχημα Jeep FC 150 του 1960.  Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης εμπρός άξονα Dana 44 και πίσω άξονα Dana 60, ενώ συνδυάζεται με 33 ιντσών ελαστικά BF Goodrich με ζάντες 17 ιντσών.





Jeep Trailstorm

Το πρωτότυπο Trailstorm είναι το απόλυτο Jeep για επιβίωση, αφού διαθέτει extra ρεζερβουάρ καυσίμου, εμπρόσθιο εργάτη, ειδικά ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών με ζάντες 17 ιντσών, άξονες Dana 44 εμπρός-πίσω, κουκούλα αντί για οροφή και εκτός δρόμου ανάρτηση. Ιδιαίτερη είναι η σχεδίαση του αμαξώματος, με πολλά αξεσουάρ της Mopar. Για την κίνησή του υπάρχει ο 3,6 λτ. V6 Pentastar με 5άρι αυτόματο κιβώτιο.
TAG