Η Lamborghini κάνει σαν καινούργια την πρώτη Miura SV της ιστορίας!

Του κουτιού έγινε η πρώτη Lamborghini Miura SV, η οποία αναπαλαιώθηκε πλήρως από το τμήμα PoloStorico της εταιρείας.
Πάνω από ένα χρόνο λεπτομερούς εργασίας απαίτησε η αναπαλαίωση της πρώτης Lamborghini Miura SV από το τμήμα PoloStorico της ιταλικής μάρκας, με τη Lamborghini να παρουσιάζει το τελικό αποτέλεσμα στα καλλιστεία αυτοκινήτων της Νήσου Αμέλια, που διεξάγονται από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου στις Η.Π.Α.

Κατά την αναπαλαίωση της Miura SV, οι άνθρωποι της
Lamborghini έγδυσαν κυριολεκτικά το σασί και τον κινητήρα.
Το 1971 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Lamborghini αποκάλυψε την πρώτη Miura SV (Super Veloce), την top έκδοση της μοναδικής Miura, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν μια από τις πιο διάσημες Lambo όλων των εποχών.

Το εν λόγω αυτοκίνητο με το σασί #4846, αποτέλεσε και το project της ολικής αναπαλαίωσης του τμήματος ιστορικών αυτοκινήτων PoloStorico της Lamborghini.

Οι μηχανικοί και τεχνικοί του τμήματος αυτού, έχοντας στη διάθεσή τους φωτογραφίες, ιστορικά έγγραφα, αλλά και τα αυθεντικά σχέδια της πρώτης Miura SV, «έγδυσαν» πλήρως το σασί και τον κινητήρα της, αναπαλαιώνοντας ή αντικαθιστώντας κάθε ένα από τα εξαρτήματά τους.

Σαν καινούργιο έγινε και το εντυπωσιακό εσωτερικό, με τα
μπεζ δέρματα που συνδυάζονται με κρεμ επενδύσεις.
Παράλληλα, το αμάξωμα βάφτηκε ξανά στο αυθεντικό πράσινο χρώμα (Verde Metallizata), ενώ το μοναδικό εσωτερικό με τη δερμάτινη επένδυση, έχει πλήρως φρεσκαριστεί και επιδιορθωθεί.

Το τελικό αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με την πρώτη Lamborghini Miura SV να επανέρχεται σχεδόν στην αρχική της κατάσταση, 45 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση.

Για την ίδια τη Lamborghini, η επιτυχημένη αναπαλαίωση της πρώτης Miura SV είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, σε μια χρονιά κατά την οποία η Miura γιορτάζει 50 χρόνια από την πρώτη της παρουσία στη γκάμα της εταιρείας. Παράλληλα, αποτελεί απόδειξη και του τι μπορεί να καταφέρει το τμήμα PoloStorico της Lamborghini, το οποίο επίσημα ξεκίνησε την Άνοιξη του 2015.
TAG