Το νέο αγωνιστικό Fiat 500 από την Abarth

Το νέο αγωνιστικό 595 OT παρουσίασε η Abarth, με το οποίο θα συμμετάσχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.
Η ιταλική Abarth δημιούργησε την νέα αγωνιστική έκδοση 595 OT του Fiat 500, με αρκετές βελτιώσεις, αλλά και ονομασία, η οποία αποτίνει φόρο τιμής σε παλαιότερα αγωνιστικά της μάρκας.

Το «OT» προέρχεται από τη φράση «Omologata Turismo», που μεταφράζεται σε «Ομολογκαρισμένο Αυτοκίνητο Τουρισμού» και μας δείχνει και τον προορισμό του νέου αγωνιστικού της Abarth, που δεν είναι άλλος από το νέο Ιταλικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Το νέο Abarth 595 OT θα μετάσχει επίσης και στο ενιαίο Πρωτάθλημα Abarth Selenia Trophy, αντικαθιστώντας το προηγούμενο αγωνιστικό Abarth 500 Assetto Corse.

Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά του, ο νέος μικρός ιταλικός… πύραυλος διαθέτει τον 1,4 λτ. T-Jet turbo βενζινοκινητήρα με 190 ίππους και 6άρι κιβώτιο. Επίσης, τα μπροστινά και πίσω μετατρόχια είναι πλατύτερα του κανονικού μοντέλου, ενώ υπάρχει νέα αγωνιστική εξάτμιση, πιο σπορ ανάρτηση και μεγάλοι δίσκοι 305 χλστ. για τα εμπρός φρένα.

Η Abarth ανακοινώνει ότι ήδη δέχεται παραγγελίες για το νέο της αγωνιστικό μοντέλο, ενώ σημειώνει ότι προσφέρεται και κιτ μετατροπής του προηγούμενου αγωνιστικού 500 Assetto Corse στο νέο.
TAG