Η Land Rover ετοιμάζει ένα νέο Crossover-Coupe για να «χτυπήσει» τη BMW X6

Μεγαλύτερο από το Range Rover Evoque θα είναι το νέο πολυτελές Coupe-Crossover που ετοιμάζει η Land Rover.
Μετά τη Mercedes και τη GLE Coupe, η Land Rover ετοιμάζεται και αυτή να αμφισβητήσει την κυριαρχία της BMW X6 στα πολυτελή μεγάλα Crossover Coupe, παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα ονομαστεί «Range Rover Sport Coupe».

To πλαίσιο και η ανάρτηση του νέου μοντέλου της Land Rover,
θα προέλθουν από την εικονιζόμενη Jaguar F-Pace.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το όλο project που φέρει την κωδική ονομασία «L560», αναμένεται να μας φέρει το νέο μοντέλο της Land Rover την επόμενη χρονιά.

Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο Range Rover Sport Coupe θα είναι ελαφρώς πιο κοντό από τη BMW X6 και τη Mercedes GLE Coupe, που βρίσκονται αμφότερες στα 4,9 μέτρα, έχοντας μήκος 4,7 μέτρων.

Το πλαίσιο και η ανάρτησή του θα δανειστούν από τη Jaguar F-Pace, η οποία διαθέτει το νεότερο αλουμινένιο σασί της Jaguar-LandRover, με διάφορα οφέλη ιδίως στο πεδίο της γενικότερης ελάφρυνσής του.

Εσωτερικά, η διάταξη θα είναι 2+2 θέσεων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του νέου μοντέλου, αν και είναι νωρίς ακόμη αναμένεται η γκάμα να διαθέτει 6κύλινδρα και 8κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς να αποκλείεται και ο νεότερος 2λιτρος 4κύλινδρος diesel της F-Pace. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υβριδική έκδοση, ενώ πιθανή είναι και μια πλήρως ηλεκτρική.

Πηγή: Autocar
TAG