Με κινητήρα Mercedes η νέα Alpine!

Η Alpine στρέφεται στη Mercedes και ειδικότερα στο κορυφαίο της τμήμα AMG, για τον top κινητήρα του νέου της κουπέ.
Φαίνεται ότι η συνεργασία Renault-Daimler θα εξαπλωθεί και στην αναβίωση της Alpine από τη γαλλική φίρμα, αφού δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της Alpine θα έχει κινητήρα από τη Mercedes και μάλιστα, από το κορυφαίο της τμήμα AMG!

Ο κινητήρας της Mercedes-AMG για την Alpine αναμένεται
να είναι ο 3λιτρος V6 twin-turbo με ισχύ κοντά στους 400 ίππους. 
Σε δηλώσεις του στο βρετανικό AutoExpress, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Renault κ. Bruno Ancelin, τόνισε ότι η Alpine μπορεί να στραφεί στη Mercedes για τους κινητήρες της και πιο συγκεκριμένα στην AMG, όπως ακριβώς έκανε η Aston Martin με τον V8 κινητήρα της νέας DB11.

Σε ό,τι αφορά στο ποιο μοτέρ θα πάρει η Alpine από τη Mercedes-AMG, πιθανότερος είναι ο V6 twin-turbo 3λιτρος των νεότερων «43» AMG εκδόσεων των μοντέλων της Mercedes, με ισχύ στα 367 ή 401 άλογα.

Ο κινητήρας της AMG θα πλαισιώσει τους δύο ακόμη turbo στα 1,6 και 1,8 λίτρα της Renault, που θα εφοδιάσουν τις πιο «απλές» εκδόσεις του Vision. Ο 1.600άρης turbo προέρχεται από το Renault Clio RS και αναμένεται να έχει ισχύ λίγο πιο πάνω από τα 200 άλογα, ενώ ο 1,8 turbo είναι ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ της εταιρείας με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Εκτός τώρα από το Vision, η Alpine στα αμέσως επόμενα χρόνια θα εξαπλώσει τη γκάμα της, αφού θα δούμε και κάμπριο μοντέλο, αλλά και μια 4πορτη εκδοχή, ίσως και με τύπου χάτσμπακ σπορ αμάξωμα.
TAG