Έτοιμη η ανανεωμένη Mercedes CLA με πιο οικονομικούς κινητήρες και ισχύ έως 381 ίππους

Η Mercedes, μετά την A-Class, παρουσιάζει και την ανανεωμένη γενιά της CLA, «φρεσκάροντας» την εμφάνισή της, αλλά και εμπλουτίζοντας τη γκάμα της με πιο οικονομικούς κινητήρες, αλλά και με ακόμη πιο ισχυρή AMG έκδοση.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, η ανανεωμένη Mercedes CLA φρεσκάρεται στα σημεία, αποκτώντας ελαφρώς αλλαγμένους προφυλακτήρες, νέα εμπρόσθια γρίλια, αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι μικρές και αφορούν στα νέα χρώματα και επενδύσεις, μαζί με νέα, πιο λεπτή οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment στο πάνω τμήμα της κονσόλας.

Στο πεδίο των κινητήρων έχουμε αρκετές αλλαγές και ξεκινώντας από το κατώτερο κομμάτι, συναντούμε τη νέα CLA 180 d BlueEfficiency Edition, με τον 1.500άρη diesel κινητήρα των 109 ίππων να προσφέρει μειωμένη μέση κατανάλωση 3,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 89 γρ./χλμ.

Νέα προσθήκη στη γκάμα των εκδόσεων είναι και η CLA 220 4MATIC, η οποία φέρει 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα 184 ίππων, αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7τάχυτο κιβώτιο και τετρακίνηση, ενώ στη CLA Shooting Brake προστίθεται η έκδοση CLA 180 BlueEfficiency Edition με 1,6 λτ. turbo βενζινοκινητήρα 122 ίππων.

Αρκετές αλλαγές έχουμε και στην κορυφαία Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC, η οποία αποκτά τον αναβαθμισμένο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα της AMG, με 381 άλογα (+21 ίπποι). Στις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον 4,2 δλ. (από 4,6) με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός του κινητήρα, η νέα Mercedes-AMG CLA 45 βελτιώνει και την αεροδυναμική της, λόγω της νέας σχεδίασης των περιμετρικών αεροδυναμικών βοηθημάτων, με οφέλη σε επιδόσεις, κατανάλωση και θόρυβο.
TAG