Νέο, μεγαλύτερο Renault Kaptur για τη Ρωσία βασισμένο πάνω στο Dacia Duster!

Μεγαλύτερο από το γνωστό μας Captur, το νέο Renault Kaptur είναι ένα 4Χ4 crossover φτιαγμένο ειδικά για τη Ρωσία.
Μην το μπερδεύετε με το Renault Captur που γνωρίζετε! Αυτό, το νέο Kaptur της γαλλικής φίρμας, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και βασίζεται πάνω στο Dacia Duster, διαθέτοντας όμως την ίδια σχεδίαση σε αμάξωμα και εσωτερικό με τον μικρότερό του αδερφό.

Σχεδιαστικά, το νέο Renault Kaptur βασίζεται πάνω στο
μικρότερο Captur, σε ένα αποτέλεσμα αρκετά μοντέρνο.
Το νέο Kaptur έχει εξελιχθεί ειδικά για τη ρώσικη αγορά και είναι το πρώτο από τα 10 νέα μοντέλα της Renault, που θα παρουσιαστούν φέτος για αγορές εκτός Ευρώπης και ιδίως, για αυτή της Ρωσίας.

Το αυτοκίνητο, έρχεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (204 χλστ.), εκτός δρόμου ανάρτηση και είναι αποκλειστικά τετρακίνητο. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά του Dacia Duster, πάνω στο οποίο βασίζεται το Kaptur.

Όπως και το αμάξωμα, έτσι και το εσωτερικό του Kaptur
δανείζεται από το αντίστοιχο τμήμα του Renault Captur.
Σχεδιαστικά, όπως προείπαμε, το νέο γαλλικό crossover μοιάζει πάρα πολύ με το γνωστό μας Captur, υιοθετώντας τις γνώριμες στρογγυλεμένες σχεδιαστικές του γραμμές, σε ένα μακρύτερο αμάξωμα. Πιο συγκεκριμένα, το Kaptur για τη Ρωσία έχει μήκος 4.333 χλστ., πλάτος 1.813 χλστ. και ύψος 1.613 χλστ., όντας μακρύτερο κατά 211 χλστ., πιο πλατύ κατά 35 και πιο υψηλό κατά 47 χλστ. από το Captur.

Περνώντας στο εσωτερικό, και εδώ η εικόνα έρχεται σχεδόν απευθείας από το ευρωπαϊκό Captur, με στοιχεία όπως η ανεξάρτητη κεντρική κονσόλα, ο όμορφος πίνακας οργάνων και το μεγάλων διαστάσεων 3άκτινο τιμόνι να ξεχωρίζουν.

Στους κινητήρες, προς το παρόν η Renault δεν ανακοινώνει τα μηχανικά σύνολα του νέου Kaptur, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Μόσχα και θα διατεθεί στη ρώσικη αγορά μέσα στο καλοκαίρι.
TAG