Η SEAT ετοιμάζει το πρώτο Ibiza SUV!

Μετά τα μέσα του 2017 η SEAT θα λανσάρει το πρώτο Ibiza SUV της ιστορίας (φωτό: IBX Concept).
Φαίνεται ότι η παρουσίαση του νέου ATECA, του πρώτου μικρομεσαίου SUV της, άνοιξε την… όρεξη των ανθρώπων της SEAT και πλέον, η ισπανική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα λανσάρει και ένα δεύτερο, μικρότερο μοντέλο του είδους, το οποίο θα βασιστεί πάνω στο επόμενο Ibiza!

Μαζί με το εικονιζόμενο ATECΑ, το νέο Ibiza SUV θα
ισχυροποιήσει τη θέση της SEAT στην κατηγορία των SUV.
Η πληροφορία για το επικείμενο λανσάρισμα του νέου μικρού SUV της SEAT δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας για τα αποτελέσματα του 2015, σύμφωνα με τα οποία η SEAT έκλεισε την περσινή χρονιά με κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2008.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μοντέλο, οι πρώτες πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι αυτό θα βασιστεί πάνω στο επόμενο Ibiza, το οποίο η SEAT θα μας παρουσιάσει το 2017, αλλά και ότι θα έχει μόνο δικίνητες εκδόσεις.

Παράλληλα, το πρώτο Ibiza SUV της ιστορίας θα έχει πολλά κοινά και με το νέο Audi Q2 που πριν λίγες ημέρες έκανε το ντεμπούτο του, αλλά και με το πρώτο Polo SUV, που ετοιμάζει η VW για το 2018. 

Στα μηχανικά και τεχνικά του μέρη, το αυτοκίνητο θα διαθέτει τη νεότερη πλατφόρμα MQB του VW Group, ενώ στους κινητήρες θα δούμε μοτέρ turbo από 1,0 λτ., αλλά και τουλάχιστον μια πιο σπορ έκδοση CUPRA. Για το λανσάρισμά του, αναμένουμε αυτό να συμβεί μετά τα μέσα του 2017.
TAG