Vision Next 100 concept: Το μέλλον της BMW είναι εδώ! (+video)

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η BMW παρουσίασε σήμερα το super high-tech πρωτότυπο Vision Next 100.
Η BMW γιορτάζει 100 χρόνια από τη γέννησή της παρουσιάζοντας με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωτότυπο Vision Next 100, το οποίο μας αποκαλύπτει το που θα πορευτεί η εταιρεία τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από εξωτικά υλικά, ενώ διαθέτει
νέες τεχνολογίες που «αντιδρούν» ανάλογα με τα ερεθίσματα.
Το πρώτο στοιχείο του πρωτότυπου αποτελεί η σχεδίασή του, με τη BMW να μας δείχνει ένα φουτουριστικό 4θυρο αμάξωμα που διαθέτει κορυφαία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά (π.χ. συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις cd:0,18), όμως με ένα μάλλον άσχημο αισθητικά εμπρόσθιο τμήμα με λεπτά διπλά φωτιστικά σώματα και 3D γρίλια της μάσκας.

Χαρακτηριστικό επίσης του νέου BMW Vision Next 100 Concept αποτελεί και η δυνατότητα να κινηθεί και 100% αυτόνομα, με τον οδηγό να επιλέγει είτε το mode Ease (αυτόνομη οδήγηση), είτε το Boost, που του δίνει τη δυνατότητα να πάρει αυτός τα ηνία του οχήματος.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπου διαθέτει ένα super φουτιριστικό
αμάξωμα 4πορτου μεγάλου μοντέλου.
Στο minimal εσωτερικό, ξεχωρίζει το τιμόνι που κρύβεται στα
αριστερά του ταμπλό, όταν επιλέγεται η αυτόνομη οδήγηση.
Μάλιστα μέσω μιας ειδικής τεχνολογίας που ονομάζεται «Alive Geometry» (ζωντανή γεωμετρία), η οποία αποτελείται από 800 μικρά τριγωνικά πάνελ στο αμάξωμα και τον πίνακα οργάνων, το πρωτότυπο επικοινωνεί με τον οδηγό του και μέσω ειδικών κινήσεων και αλλαγής των χρωμάτων των πάνελ, τον ειδοποιεί για επερχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα ακόμη τεχνολογικά στοιχεία του πρωτότυπου, όπως τα τμήματά του από εκτυπώσεις 4D, αλλά και η όλη κατασκευή του από ανθρακονήματα και πλαστικό.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι και ο ψηφιακός «σύντροφος» που έχει αναπτύξει η BMW, ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα που φροντίζει ώστε να προσαρμόζει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου πάνω στα θέλω του οδηγού του, μαθαίνοντας συνεχώς τις οδηγικές και οδικές του συνήθειες.

Από εδώ και πέρα, η BMW θα ξεκινήσει ένα συμβολικό παγκόσμιο ταξίδι με το πρωτότυπο στην Κίνα, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Η.Π.Α. Όταν φθάσει στο Λονδίνο, το Vision Next 100 θα πλαισιωθεί από δύο νέα ολοκαίνουργια αντίστοιχα πρωτότυπα της Mini και της Rolls-Royce, ενώ στην τελευταία του στάση στο Λος Άντζελες, η BMW θα παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πρωτότυπο του τμήματος των μοτοσικλετών της.

Δείτε τα video από το εντυπωσιακό νέο πρωτότυπο της BMW.


TAG