Ανάκληση για 16.700 Toyota και Lexus με πρόβλημα στα φρένα

Προβλήματα στα φρένα για 16.700 Toyota και Lexus, που εμπλέκονται στη νέα ανάκληση που ανακοίνωσε η Toyota στις Η.Π.Α.
Μια σημαντική ανάκληση 16.700 νέων Toyota RAV4, Lexus ES 350 και Lexus RX 350 ανακοίνωσε η Toyota στις Η.Π.Α., λόγω προβλήματος με τη λειτουργία του συστήματος που ενεργοποιεί τα φρένα των αυτοκινήτων.

Το Σύστημα των φρένων των 3 παραπάνω μοντέλων ενδέχεται λόγω κατασκευαστικού λάθους να μην λειτουργήσει κανονικά κατά τη διάρκεια της πέδησης, με άμεσο αντίκτυπο στο φρενάρισμα.

Παράλληλα, επειδή η λειτουργία των φρένων είναι βασικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας των Συστημάτων Ελέγχου της Πρόσφυσης (Traction Control) και της Ευστάθειας (VSC), είναι πολύ πιθανό να μη λειτουργήσουν σωστά και τα δύο παραπάνω συστήματα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ατυχήματος.

Η Toyota θα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. και θα επιθεωρήσει τον αριθμό σειράς του Συστήματος πέδησης, ώστε να αντικαταστήσει τον ενεργοποιητή πέδησης εάν προέρχεται από την προβληματική παρτίδα.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ των 16.700 μοντέλων της ανάκλησης περιλαμβάνονται 4.170 Toyota RAV4, 12.400 Lexus ES 350 και 90 Lexus 350.
TAG