5 αστέρια για το Toyota Prius και μόνο 3 για το Suzuki Baleno στα crash test του EuroNCAP

Πολύ καλή επίδοση του νέου Toyota Prius στα crash test του EuroNCAP, που επιβραβεύθηκε με 5 αστέρια ασφαλείας.
O EuroNCAP ανακοίνωσε τις πρώτες δοκιμές πρόσκρουσης για το 2016 στις οποίες το νέο Toyota Prius κατάφερε να λάβει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων σε αντίθεση με το Suzuki Baleno, που πήρε μόλις 3.

Σε αντίθεση με το Prius, το νέο Suzuki Baleno δεν τα πήγε
τόσο καλά στα crash test, λαμβάνοντας μόνο 3 αστέρια.
Το 4ης γενιάς Prius βαθμολογήθηκε με 92% για την προστασία των ενηλίκων, 82% για τα παιδιά, 77% για την προστασία των πεζών και 85% για τα Συστήματα ασφαλείας με τα οποία συνοδεύεται.

Ο EuroNCAP τονίζει ότι το Prius έλαβε τους maximum πόντους στο τεστ με την πλευρική πρόσκρουση, ενώ παράλληλα επιβραβεύθηκε ιδιαίτερα και για την επίδοσή του στο πεδίο της αποτελεσματικότητας του αυτόνομου συστήματος πέδησής του.

Στην περίπτωση του Suzuki Baleno, η επίδοση δεν ήταν ικανοποιητική, αφού το αυτοκίνητο έλαβε 3 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει, έχοντας βαθμολογία 80% στην προστασία των ενηλίκων, 73% στα παιδιά, 65% στους πεζούς και μόλις 25% στα Συστήματα ασφαλείας του.

Ο EuroNCAP δοκίμασε επίσης και την έκδοση με το προαιρετικό πακέτο ασφάλειας του Baleno, όπου τα αστέρια αυξήθηκαν στα 4, με τη βαθμολόγηση στην προστασία των ενηλίκων να αυξάνεται στο 85% και στα Συστήματα ασφαλείας στο 43%.
TAG