Μια Bentley έργο… τέχνης!

H Bentley και ο γνωστός βρετανός εικαστικός Σερ Πίτερ Μπλέικ συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική Continental GT V8 S Cabrio, που θα δημοπρατηθεί στο Φεστιβάλ του Goodwood για καλό σκοπό.

Ο Σερ Πίτερ Μπλέικ είναι ο νονός της βρετανικής ποπ-αρτ και ανάμεσα στις δημιουργίες του περιλαμβάνεται το περίφημο εξώφυλλο για το άλμπουμ Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band των Beatles.

Στην συνεργασία του με τη Bentley, ο Μπλέικ δημιούργησε ένα αυτοκίνητο-έργο τέχνης, το οποίο ξεχωρίζει για τους μοναδικούς του χρωματισμούς και σχέδια. Ουσιαστικά, το κάτω τμήμα του είναι βαμμένο στο παραδοσιακό αγωνιστικό βρετανικό πράσινο χρώμα της Bentley, ενώ όλο το υπόλοιπο αμάξωμα φιλοξενεί τη δημιουργία του Μπλέικ.

Ξεχωρίζουμε λοιπόν τη ροζ μάσκα, που συνδυάζεται με ένα κίτρινο καπό που φιλοξενεί μια μεγάλη κόκκινη καρδιά, ενώ όλη η υπόλοιπη περίμετρος είναι μπλε. Εσωτερικά, κάθε ένα κάθισμα έχει το δικό του χρώμα, ενώ το τιμόνι έχει 4 διαφορετικά χρώματα, ο επιλογέας ροζ δέρμα και τα προσκέφαλα φέρουν την υπογραφή του Μπλέικ.

Στο πεδίο του κινητήρα, συναντούμε τον 4λιτρο V8 biturbo των 520 ίππων και 680 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της μοναδικής αυτής Bentley, το αυτοκίνητο θα λάβει μέρος σε δημοπρασία στις 24 Ιουνίου στο Φεστιβάλ του Goodwood, με τα χρήματα να δίνονται στον οργανισμό Care2Save Charitable Trust.
TAG