Η νέα Vantage GT8 των 446 ίππων είναι η πιο «πιστάδικη» Aston Martin Vantage! (+video)

Σε μόλις 150 μονάδες θα κατασκευαστεί η νέα, αγωνιστικών προδιαγραφών Aston Martin Vantage GT8 των 446 ίππων.
Η Aston Martin αποκάλυψε τη νέα Vantage GT8, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες, έχοντας χαρακτηριστικά που συναντά κανείς μόνο στις αγωνιστικές κατασκευές της βρετανικής φίρμας.

Στο αμάξωμα της Vantage GT8 ξεχωρίζουν τα περιμετρικά
αεροδυναμικά βοηθήματα και οι έντονοι χρωματισμοί.
Η εξέλιξη της νέας Vantage GT8 έγινε με βάση την αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage GTE και το τελικό αποτέλεσμα μας φέρνει την πιο ελαφριά και ισχυρή Vantage της ιστορίας.

Αισθητικά, η νέα Aston Martin Vantage GT8 ξεχωρίζει με τους νέους προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα, «φτερά» και πίσω διαχύτη από ανθρακονήματα, μαζί με τη μεγάλη πίσω αεροτομή που περιλαμβάνεται στο έξτρα πακέτο Aero.

Για λόγους μείωσης του βάρους, στο εσωτερικό αλλά και στο
αμάξωμα έχει γίνει εκτενή χρήση ανθρακονημάτων.
Ειδικής σχεδίασης έρχονται και οι ζάντες αλουμινίου, όπως αυτές του αυτοκινήτου των φωτογραφιών που είναι από μαγνήσιο. Στο αμάξωμα, υπάρχει η δυνατότητα τριών συνδυασμών, με Γκρι-Μπλε, Λευκό-Πράσινο ή Πράσινο-Κίτρινο.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Aston Martin προσφέρει μια βελτιωμένη έκδοση του 4,7 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα της Vantage, με 446 άλογα και 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι Sportshift II αυτόματο κιβώτιο. Αλλαγμένη είναι και η ανάρτηση, ενώ με βελτιώσεις ειδικά για χρήση σε πίστα έρχεται και το πλαίσιο.

Ο κινητήρας που φορά η νέα Aston Martin Vantage GT8, είναι
μια βελτιωμένη έκδοση του V8 της εταιρείας με 446 ίππους.
Υπάρχουν επιπλέον πολλές αλλαγές και στον τομέα της ελάφρυνσης του βάρους, αφού η οροφή είναι από ανθρακονήματα, τα πίσω παράθυρα και το πίσω τζάμι από polycarbon, ενώ η κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση από τιτάνιο.

Εσωτερικά, ξεχωρίζουν οι ανθρακονημάτινες επενδύσεις των θυρών, μαζί με στάνταρ σπορ καθίσματα από ανθρακονήματα, που έχουν μόνο χειροκίνητη ρύθμιση για λόγους πάντα μείωσης του βάρους. Συνολικά, η Aston Martin με όλες τις παραπάνω επεμβάσεις, έχει κερδίσει σχεδόν 100 κιλά από το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαθεσιμότητά της, η νέα Aston Martin Vantage GT8 θα διατεθεί στην Ευρώπη σε μόλις 150 μονάδες στα τέλη της χρονιάς. Η τιμή της στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από τις 165.000 λίρες (ή 207.000 ευρώ). 

Δείτε το video της νέας Aston Martin Vantage GT8.


                     
TAG